Bootmagazine Traveler, herfst / winter 2020

Onze nieuwe editie van Bootmagazine Traveler is zopas verschenen. Daarin tal van machtige verhalen, onder meer over toervaren op de Douro in Portugal. Dat is schipperen tussen quinta’s en machtige natuur. Het hoofdartikel is een dubbel verslag over de Hurtigruten, een reis per postboot langs de Noorse kusten, eentje in de winter, eentje in de zomer.

Maar nog veel meer hoor… Zeilen in Montenegro of langs het onbekende eiland Cabrera.
We volgen een groep toervaarders onderweg naar Berlijn. Dichter bij huis verkennen we de Antwerpse Stadshaven en bezoeken we het Hellend Vlak van Ronquières.
En tenslotte bieden we een antwoord op een prangende vraag: Wanneer wordt een, gast en last aan boord?

In onze digitale Preview bieden wij u een integraal artikel en een intro/beeld van alle bijdragen.Bootmagazine Traveler, te koop in de krantenwinkel of via abonnement: zie bootmagazine.be/abonnement/

Goeie grutten, wij vaarden de Hurtigruten…

Wil je via het water de Scandinavische landen bezoeken, dan struikel je over de aanbiedingen van cruiseschepen. Voor wie het niet zo begrepen heeft op al die benepen toestanden aan boord van cruiseschepen, biedt een post- en vrachtboot een uitstekend alternatief.

Dichtbij huis varen in Covid-tijden… naar het Hellend Vlak van Ronquières

Een leuke ligplaats, een gemakkelijke stoel, een goed boek, af en toe een drankje op een tafeltje naast die stoel en je bent al een heel eind op de goede weg. Dat is onze filosofie voor de vakantieperiode in Covid-tijden. Eentje met een bestemming in eigen land. Nooit heel ver weg. We willen de corona-evolutie opvolgen en vermijden dat we ergens muurvast komen te liggen. Dan is het Hellend Vlak van Ronquières een niet onaardig reisdoel.

Zeilcharter: Montenegro, traject buiten het gewone

Montenegro is een vaargebied buiten de gewone trajecten. Het land is een van de jongste staten ter  wereld, in het zuidoosten begrensd door de Adriatische zee. Het is meteen ook een unieke bestemming voor een zeilvakantie waar rust en natuur hand in hand gaan. Montenegro staat voor zeilen in ongerepte wateren

Toervaren op de Douro

Dat betekent schipperen tussen historische sites en quinta’s. Want de Douro heeft zijn naam niet gestolen. ‘Douro’ betekent ‘gouden rivier’ in het Portugees en toervaren op deze machtige en prachtige rivier in het noorden van Portugal is een belevenis om in te kaderen.

De rivier vormt de schakel tussen de wijngaarden langs de steile rotsoevers en de immense wijnkelders aan de monding in Porto.

Zeilcharter: Cabrera, het laatste eiland

Je kan Palma de Mallorca met veel associëren, maar niet meteen met rust, onbereikbaarheid, eenzaamheid en ongereptheid. Toch ligt iets ten zuiden van de stad in de Middellandse Zee een van de laatste vergeten plekken van Europa: de eilandengroep Cabrera. Enkel bereikbaar per boot.
Iets voor ons, dus.

Toervaren in groep… Berlijn in zicht!

Zomer 2019. Met zes boten onderweg van Nieuwpoort naar Berlijn. Mijn schipper organiseert de reis omdat we de route al eerder gevaren hebben. De gemiddelde leeftijd van de crew nadert de 70. In Berlijn kunnen we bijkomen van de 1000 km lange tocht, en op de meren kunnen we bijkomen van Berlijn.

Berlijn trekt aan voor de levenslust, de vibrerende energie, je hebt het gevoel dat alles daar gebeurt.

Stadshaven Antwerpen, meer interactie tussen stad en water

De interactie tussen stad en water stimuleren, de burger dichter bij het water brengen… klinkt eenvoudig als opdracht maar deze doelstelling in de praktijk brengen is een ander paar mouwen. Toch is dit precies de uitdaging die de Antwerpse Stadshaven ter harte neemt.

Wanneer is een gast een last?

We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Het moment dat irritaties optreden wanneer mensen een tijd dicht op elkaar een kleine ruimte moeten delen. Thuis, op vakantie in een huisje, tijdens een logeerpartij, een uitje van je werk, en …op een boot.

In onze digitale Preview bieden wij u een integraal artikel en een intro/beeld van overige bijdragen.

Bootmagazine Traveler, te koop in de krantenwinkel of via abonnement:
zie bootmagazine.be/abonnement/