Zilver voor Red Dolphins in Euro Offshore Race in gemengd dubbel

De Red Dolphins, Sophie Faguet en Jonas Gerckens, kwamen zaterdag 5 september om 10:45 uur net na Frankrijk over de finish van de Euro offshore race in het gemengd dubbel in Genua. Ze wonnen voor het tweede jaar op rij de zilveren medaille.

Ze vertrokken woensdag om 15.35 uur vanuit Genua, richting Corsica en passeerden vervolgens verschillende Italiaanse eilanden voordat ze terugkeerden langs de kust van Italië.

De wedstrijd was erg intens vanaf het begin van deze 2e editie van de Euro. Spanje, Frankrijk, België en Italië wisten vrij vlug een voorsprong uit te bouwen op de rest van de vloot. De grootste moeilijkheid van deze editie was het zeer grillige weer. De wind was erg zwak en erg onregelmatig. Deze omstandigheden vragen constante aandacht van de schippers. In deze omstandigheden is het inderdaad nodig om te profiteren van de minste wind om het verschil te maken. Het vereist veel aandacht en manoeuvreren, wat niet gemakkelijk is wanneer de vermoeidheid zich laat voelen.

Deze race van 3 dagen en 3 nachten is gemodelleerd naar het Olympische model dat gepland staat voor Parijs 2024. De offshore race met gemengd dubbelspel zal inderdaad voor het eerst in de geschiedenis van de spelen zijn intrede doen in de Olympische Spelen van 2024. Net als het evenement in Parijs nam de offshore-race Euro schippers uit verschillende landen mee op vergelijkbare boten (dit was ook het geval met de zeilen en het aan boord vervoerde gewicht).

Deze wedstrijd trekt steeds meer schippers van hoog niveau aan, aangezien ze allemaal al mikken op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Algemeen eindklassement

– Goud: Frankrijk met Marie Riou (winnaar van de Volvo Ocean Race – Olympische Spelen  London en Rio in matchracen) & Benjamin Schwartz (winnaar van de Volvo Ocean Race)

– Zilver: België met Sophie Faguet en Jonas Gerckens.

– Brons: Spanje met Iker Martinez (Olympisch medaillewinnaar in China en Griekenland in 49er) en Natalia Dufresne (Olympisch medaillewinnaar in Griekenland in 470)

Zilveren medaille voor de RED DOLPHINS Jonas Gerckens en Sophie Faguet – Euro gemengd dubbel Ocean Racing – Foto’s: Delphine Simon