Wat doen beroemde zeilers in de sportschool?

De koude wintermaanden maken het doorgaans erg lastig om het open water op te gaan als zeiler. Niet alleen is het koud in de herfst en winter, ook regent het vaak en staat er geregeld een te harde wind voor veel zeilers. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om je conditie in deze seizoenen op peil te houden!

Kies bijvoorbeeld voor fitness in Antwerpen, fitness in Brugge, of een andere grote Belgische stad. Hier is het aanbod aan sportscholen groot. Het biedt je voldoende mogelijkheden om ook bij slecht weer te blijven trainen. Niet voor niets kiezen ook veel beroemde zeilers voor het gebruik van de sportschool op momenten dat er niet gezeild kan worden. 

Onderhoud je conditie in de winterperiode
Onder meer cardiotrainingen zijn zeer geschikt voor zeilers. Je wilt verzekerd zijn van een goede conditie aan het begin van het nieuwe seizoen! Er zijn verschillende vormen van cardio die interessant voor je kunnen zijn. Begin bijvoorbeeld op de loopband en combineer dit met een half uurtje tot een uurtje fietsen en roeien. Het voordeel van deze drie apparaten is dat je alle spiergroepen kunt trainen. Met name bij het roeien worden een groot aantal spiergroepen belast. Ook traplopen, bijvoorbeeld om je kuitspieren te trainen, kun je in een trainingsschema opnemen. 

Krachttrainingen naast cardiotrainingen
Naast de cardiotrainingen zijn ook krachttrainingen belangrijk. Hoewel je spiermassa niet direct af zal nemen als je een aantal weken weinig sport, is het slim om de verschillende spiergroepen te onderhouden. Daarbij kun je de winterperiode gebruiken om sterker te worden! Zo ben je een volgend seizoen nog beter. Tijdens het seizoen zelf heb je vaak weinig tijd om specifieke spiergroepen te trainen. Het is immers veel leuker om op het water te zitten bij mooi weer. Op internet vind je verschillende oefeningen waarmee je specifieke spiergroepen kunt trainen. 

Hulp van een personal trainer en sportmaatjes
Sporten in de sportschool hoef je niet alleen te doen! Schakel een personal trainer in om je te helpen bij het uitvoeren van oefeningen. Ook kan een personal trainer samen met jou een trainingsschema opstellen, gericht op het verbeteren van specifieke spiergroepen. Daarbij is het slim om voor de wintermaanden een sportmaatje te zoeken. Door samen in de sportschool te trainen zal het sporten leuk blijven. Ook wanneer dit niet op het open water kan! Je motiveert elkaar en kunt elkaar helpen bij het uitvoeren van de verschillende krachtoefeningen.  

(eigen foto / Start Volvo Ocean Race, Alicante)