Team Brunel dropt CEO North Sails

VOR_Brun_ceoNorthDe beroemde Amerikaanse zeiler Ken Read zal zondag in Newport net na de start van de zevende Volvo Ocean Race-etappe van de Team Brunel afspringen. Elk Volvo Ocean Race-team beschikt tijdens een etappestart over één zogenaamde legjump-plaats.

Ken Read – die CEO is bij de vermaarde zeilmaker North Sails – is een bekend persoon in de internationale zeilwereld. Zo schipperde hij twee America’s Cup campagnes voor de Amerikaanse zeillegende Dennis Conner, was hij schipper van Puma Ocean Racing in de Volvo Ocean Race van 2008-09 en gaf hij als schipper leiding aan Puma Ocean Racing in de Volvo Ocean Race van 2011-12.

Totdat Ken Read vanaf de Nederlandse boot in het water springt, geeft hij live commentaar bij de race voor de officiële televisie-uitzending van de Volvo Ocean Race organisatie. Omdat de watertemperatuur van de Narragansett Bay rond de 8 graden ligt, zal Read in een overlevingspak van boord springen.

De vloot wordt rond 25 mei in Lissabon verwacht. De twaalfde editie van de voormalige Whitbread Round the World Race, omvat negen etappes en één zogenaamde 24-uurs pitstop in Scheveningen. De vloot van de zes VO65-boten finisht na ongeveer 38.739 zeemijl eind juni in de Zweedse stad Göteborg.