D’Ieteren zet Yamaha in de etalage

In het kielzog van de herstructurering van D’Ieteren Auto, als antwoord op de substantiële veranderingen in de automarkt, zet het bedrijf ook zijn afdeling D’Ieteren Sport in de etalage. De afdeling D’Ieteren Sport is onder meer invoerder van Yamaha buitenboordmotoren, rib’s en waterscooters. Maar ook van de baan- en off road motoren en scooters. D’Ieteren Auto is vooral bekend als  invoerder en verdeler van voertuigen van Volkswagen, Audi, Skoda en Porsche in België.

De directie heeft de bedoeling de activiteiten stop te zetten die niet langer voldoen aan de behoeften van de concessiehouders of klanten. In dat verband leeft de intentie om de activiteiten van de Contact Centers in Kortenberg stop te zetten, daar concessiehouders vandaag grotendeels op lokaal niveau, testritten voor klanten organiseren, aldus het persbericht van het bedrijf.

 De Directie is ook van plan geen Yamahaproducten meer in te voeren in België en het Groothertogdom Luxemburg, een activiteit die momenteel wordt uitgevoerd door D’Ieteren Sport, en een overnemer voor de activiteiten van D’Ieteren Sport te zoeken.

De herstructurering  zou kunnen leiden tot het verlies van 211 banen binnen D’Ieteren n.v., D’Ieteren Sport n.v. en Volkswagen D’Ieteren Finance n.v.

Foto: D’Ietren Sport / Yamaha Marine