51e editie van La Solitaire du Figaro in de steigers

Er zijn wedstrijdorganisatoren die optimistisch blijven in deze corona-tijden. OC Sport Pen Duick, de organisator van ‘La Solitaire du Figaro’ voorziet op 30 augustus in de baai van Saint-Brieuc de grote start van de 51ste editie van La Solitaire du Figaro.

Het menu omvat vier etappes, drie van meer dan 500 mijl en en een laatste run van 24 uur om deze marathon van drie weken te voltooien. De deelnemers krijgen de vuurtorens van Fastnet en Wolf Rock voorgeschoteld, meerdere passages doorheen het Engelse kanaal, langs  zandbanken naar Duinkerken om uiteindelijk de Loire-Atlantique te bereiken!

Onder de meer dan 30 deelnemers die verwacht worden vanaf 25 augustus in Saint-Quay-Portrieux, naast de voormalige winnaars ook Armel le Cleac’h die de laatste Vendée Globe op zijn naam schreef.  Aan boord van hun Figaro Bénéteau 3 met foils zullen de solozeilers in de Loire-Atlantique, gastland van de aankomst van de 3e etappe, de grote 24-uurs finale betwisten.

Foto: Het deelnemersveld tijden de editie 2019 van ‘La Solitaire du Figaro’ © Alexis Courcoux