Hiswa Boot van het Jaar verkiezing op laatste moment geannuleerd

Het is nog eventjes wachten op het officiële persbericht van de Hiswa Vereniging, maar onze collega’s van ‘Jachtbouw’ – die blijkbaar een voetje voor hebben bij de organisatie – wisten al te melden dat er dit jaar geen Hiswa Boot van het Jaar verkiezing zal plaats hebben.

Wij hebben deze verkiezing vroeger al een eerder marketing gedreven gebeuren genoemd dat weinig te maken had met een ernstige verkiezing.  Dat bevestigt ook de organisator van de Hiswa te Water, HMM Exhibitions. “Wij faciliteren de Boot van het Jaar verkiezing. Een nominatie voor Boot van het Jaar heeft een voordeel in de vorm van extra communicatiekracht, want daaraan besteden we veel aandacht in onze uitingen. Voor de duidelijkheid: HMM is niet de organisator van de verkiezing, dat is HISWA Vereniging,” bevestigt beursmanager Alex Hoeve aan Jachtbouw Actueel, de nieuwssite die het droeve of zo je wil hilarische verhaal uit de doeken doet.

,,Op donderdag 29 augustus zou de vakjury de genomineerde boten aan testvaarten onderwerpen, om tot een eindoordeel te komen. Echter, vier schepen bleken niet beschikbaar. Een boot kreeg onderweg naar de Bataviahaven motorpech, een ander jacht bleek langer over de aanbrengtocht te doen, een derde schip was technisch niet klaar en een werd teruggetrokken. De Vedette Navigator 35 (foto bovenaan) en de Beneteau Oceanis 30.1 (foto onderaan) lagen wel klaar in Lelystad.” Zonder concurrentie hield de organisatie de eer aan zichzelf en doekte de verkiezing dan maar op.

Misschien zou voor volgend jaar een ‘afvalrace’ een interessant alternatief zijn voor de verkiezing. Kandidaten genoeg, zo te zien.

De volgende schepen waren genomineerd:

Motorboten: Atlantic A500 Convertible, Vedette Navigator 35 en Domani chase boat.

Zeilboten: Beneteau Oceanis 30.1, Viko S35 en Fountaine Pajot Astréa 42.

Bron: Jachtbouw Actueel