Expert Marine nieuwe importeur voor Dragonfly Trimarans

Dragonfly32Vanaf de zomer van 2015 worden de Deense Dragonfly trimarans in de Benelux vertegenwoordigd door Expert Marine, een nieuw bedrijf van Nanno en Nikki Schuttrups, al langer bekend van X-Yachts Holland BV. De Dragonfly trimarans worden al sinds 1967 gebouwd door Quorning Boats in Denemarken met als doel om veilige, hoogwaardige trimarans met indrukwekkende prestaties te ontwerpen en te bouwen.

Dankzij het ‘Swing Wing’ systeem is het mogelijk om binnen 2 minuten en zonder gereedschap de twee drijvers naar de romp toe te halen. Hierdoor kan men ook gebruik maken van monohull boxen in havens. Hiernaast is het ook mogelijk om de kiel en roer op te halen, wat de kans biedt om direct het strand op te varen.

De huidige generatie innovatieve Dragonfly’s worden gebouwd in vier lengtes, 25 ft, 28 ft, 32 ft en 35 ft, met daarbij de keuze uit tour of sport uitvoering.
Vanaf eind augustus zal een Dragonfly 25 Sport in Marina Muiderzand ter bezichtiging zijn en zal deze trimaran ook tijdens de Hiswa te water begin september in Amsterdam aanwezig zijn.

Onder de nieuwe handelsnaam “Expert Marine” zal het duo de distributie van Dragonfly en Seascape verzorgen.  Seascape Yachts uit Slovenië zijn moderne trailerbare zeiljachten voorbestemd om sportief te zeilen. X-Yachts blijft net zoals de afgelopen 31 jaar de naam X-Yachts Holland BV behouden.