1e plaats voor Jonas Gerckens na  eerste traject  Les Sables – Horta – Les Sables

Volgende vrijdag 12 juli 2019 vertrekt Jonas Gerckens als leider in de retour etappe van de zeilwedstrijd Les Sables – Horta – Les Sables.  Deze race is exclusief voorbehouden aan Class40, dubbel en zonder assistentie. De teams begonnen op zondag 30 juni voor het eerste deel van de wedstrijd, een etappe  van 1270 mijl van Les Sables d’Olonnes naar de Azoren.

Aankomst in Horta (Azoren) Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg. Foto: Brschi.

Na 5 dagen van intens  racen ging  Jonas Gerckens samen met  zijn co-schipper Benoit Hantzperg als eerste door de finish van het eerste deel  van de 7de editie van “Les Sables – Horta – Les Sables”.  Hij ging de vloot van 12 Class 40 boten vooraf, waarvan sommigen van de laatste generatie. De Volvo104 waarmee Jonas aan de start verscheen, werd in 2011 gebouwd en in 2018 in samenspraak met Jonas grondig  gerenoveerd.

Het team Gerckens –Hantzperg bereikte de finish op 5:41 u (Parijse tijd) op zaterdag 6 juli 2019. Zij deden vijf dagen 16:29 minuten 21 seconden over de race van 1270 mijl. Benoit Hantzperg. werkt bij Technic Voile, de zeilleverancier van de Volvo104. Zijn ervaringen zullen te pas komen bij de voorbereiding van de boot op de Transat Jacques Vabre die van start gaat in Le  Havre op 27 oktober 2019.

SophieFaguet

Voor de retour manche vanaf Horta (de Azoren) op vrijdag 12 juli naar Les Sables in de Vendee vormt Jonas Gerckens een team met Sophie Faguet. Sophie tekent voor vele jaren race-ervaring, onder meer in de Figaro.

Volg Jonas Gerckens en zijn team aan boord van de Volvo104 op http://www.lessables-horta40.com