Brons voor Emma Plasschaert op het EK in Porto

Voor het tweede jaar op rij wint zeilster Emma Plasschaert brons op het Europees Kampioenschap Laser Senior. Terwijl de Deense Anne-Marie Rindom al zeker was van het goud na 11 races, stond Emma op gelijke punten met de Nederlandse Marit Bouwmeester. De laatste race was beslissend en in het voordeel van de Nederlandse. Marit kwam als eerste over de finish en Emma als derde. Met twee punten verschil op Marit gaat Emma met de bronzen medaille naar huis.

Daarmee deed ze het alvast een ietsje beter dan haar vader Bart Plasschaert (CD&V) die bij de recente verkiezingen net naast een zetel in Vlaams parlement grijpt.
In dezelfde Radial vloot werd Maité Carlier 58ste op 91 zeilsters. Bij de Laser Standard werd Wannes Van Laer 16de en William De Smet eindigde zijn EK op de 38ste plaats. In de Laser Radial men finishte Simon De Gendt als 5de in de categorie onder de 21 jaar en 9de op het EK. Jan Heuninck werd 20ste U21 en 26 op het EK.

Resultaten Belgische zeilers:

Bij de scores zijn er 3 verschillen: EK-U21= enkel de Europese zeilers onder de 21 jaar, EK= enkel de Europese zeilers, Throphy= alle nationaliteiten samen

• Laser Radial:Emma Plasschaert: EK: 3de, Thropy: 3de
  • Maité Carlier: EK: 58ste, Thropy: 76ste
  • Laser Standard:Wannes Van Laer: EK: 16ste, Thropy: 25ste
  • William De Smet: EK: 38ste, Trophy: 55ste
  • Laser Radial men:Simon De Gendt: EK-U21: 5de, EK: 9de, Throphy: 10de
  • Jan Heuninck: EK-U21: 20ste, EK: 26ste, Thropy: 27ste