Resultaten Europees Kampioenschap 49er en 49erFX

Zondag 19 mei was het de laatste zeildag van het Europees Kampioenschap 49er en 49erFX in het Britse Weymouth. Na een week met gevarieerde weersomstandigheden is het 49er-team Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers als 19de geëindigd met 190 punten. Voor Yannick en Tom was dit de tweede keer dat ze zich konden kwalificeren voor de gold fleet op een EK. Dit jaar wisten ze zelfs hun tweede race in de gold fleet te winnen.
Naast het EK 49er vond in Weymouth tegelijkertijd het EK 49erFX plaats. Bij de dames in de 49erFX hadden we één team, Isaura Maenhaut met Anouk Geurts. Zij finishten hun eerste EK in de 49erFX op de 44ste plaats met 233 punten en werden 9de in de categorie onder 23 jaar.

Na het EK 49er en 49erFX is het nu de beurt aan onze Laser Radial en Laser Standard zeilers in Porto, meer info hierover onderaan dit persbericht.