ECOP Africa netwerk wint ‘ocean tribute’ prijs voor behoud van de zee tijdens boot Düsseldorf

Met de lancering van de “Ocean Tribute” prijs hebben boot Düsseldorf, de Monegaskische Prins Albert II Stichting en de Duitse Ocean Foundation een duidelijk doel voor ogen: het ondersteunen van mensen, projecten of initiatieven in hun inspanningen om de oceanen te beschermen. Sinds 2018 wordt de prijs van €20.000 jaarlijks uitgereikt als onderdeel van de Blue Motion Night.

De winnaar van dit jaar is het ECOP Africa netwerk – met een visie op op de natuur gebaseerde koolstofvastlegging en duurzame aquacultuur in Afrika. Peter Teye Busumprah uit Ghana nam de prijs namens het initiatief in ontvangst.

ECOP Africa werkt aan een gezonde oceaan, bijvoorbeeld door het herstellen en herstellen van mariene ecosystemen. ECOP-leden uit verschillende Afrikaanse landen ontwikkelen strategieën om illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij te voorkomen. Dit omvat real-time monitoring en duurzame aquacultuurstrategieën.

ECOP Africa gebruikt ook inheemse kennis over de oceanen en past deze toe om klimaatverandering tegen te gaan. Tot slot ontwikkelen de leden communicatieprogramma’s over de zee om de armoede in de landen te bestrijden.

Laudator Frank Schweikert, voorzitter van de Duitse Oceaanstichting, maakte het resultaat van de jury en de publieksstem bekend: “Felicitaties voor ECOP Africa en zijn geweldige inzet voor het behoud van de zee”.

Petros Michelidakis, directeur van boot, voegde hieraan toe: “Onze oceanen spelen ook een belangrijke rol in de klimaatbalans en we hopen dat de ‘ocean tribute’ award meer supporters voor deze belangrijke zaak zal aantrekken. We hebben de duurzaamheidsrichtlijnen van de Verenigde Naties als leidraad genomen: de oceanen, zeeën en mariene hulpbronnen behouden in het belang van duurzame ontwikkeling, of herstellen wat is vernietigd”.

foto: vlnr. Frank Schweikert (Vorstand Deutsche Meeresstiftung), Petros Michelidakis (Director boot Düsseldorf), Chris Promise Nwachukay, Peter Teye Busumprah, Hans-Peter Walpurgis (General Manager Cayago AG), Bernhard J. Stempfle (Managing Director Messe Düsseldorf), Wolfram N. Diener (CEO Messe Düsseldorf) – © boot Düsseldorf