Nieuw one design ontwerp voor Volvo Ocean Race 2020-21

De Fransman Guillaume Verdier gaat het nieuwe team leiden dat een ontwerpproject voor de One design racejachten gaat realiseren. Met deze totaal nieuwe boten zal de  14e editie van de Volvo Ocean Race (2020-21) betwist worden. Persico Marine is gekozen als ‘lead boatbuilder’.

Momenteel gaat de discussie binnen het ontwerpteam over de cruciale vraag of de nieuwe boot een monohull (1 romp) of multihull (meerdere rompen) moet worden. De definitieve beslissing wordt op 18 mei bekend gemaakt. Dat gebeurt tijdens een evenement in Göteborg, de thuisbasis van de eigenaars van de race en titelsponsor Volvo.

Verdier is de ‘stille’ hoogvlieger die in de afgelopen jaren bij de meeste toonaangevende ontwerpen binnen de sport betrokken was. Van mega multihulls, zoals de in juli te lanceren Maxi Edmond de Rothschild van Gitana. Tot de huidige America’s Cup vliegende multihulls van Team New Zealand. En tot maxi monohulls zoals Comanche en de toonaangevende Vendée Globe IMOCA 60 foiling projecten van Hugo Boss en Banque Populaire VIII.

vor_verdier2_lr

Bedoeling van Verdier is om met het Volvo Ocean Race Design Team een nieuwe vloot te creëren die gelijkwaardig is als de bestaande one design-boten, maar die tegelijkertijd aansluit bij de enorme evolutie in de foiling techniek, die de zeilwereld momenteel doormaakt.

Meer informatie: www.volvooceanrace.com

Foto’s: Amalia Infante/Volvo Ocean Race /Vanessa Zanni.