Twee Belgische top-10 plaatsen in Palma

In Palma de Mallorca werden zaterdag de medailleraces gevaren van de “50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia”. Door de zware weersomstandigheden werd de start van de 49er-klasse uitgesteld en uiteindelijk kwamen Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers vandaag niet meer in actie. Zo behouden zij hun 10de plaats in de eindstand.

In de Laser Radial klasse kon iedereen in de top-6 nog een medaille halen. Na een spannende medaillerace, waarbij ze vlak achter elkaar finishten, kwam Emma Plasschaert als 5de over de finish, hiermee behoudt ze haar 5de plaats in de eindstand. De Deense Anne-Marie Rindom lag de hele week aan de leiding en gaat ook met het goud naar huis. Het zilver is voor de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Amerikaanse Erika Reineke gaat met het brons naar huis.

(Foto: Saling Energy / Trofeo Sofia Iberostar – Medal race Laser Radial)

Eindstand Belgische zeilers:
Laser Radial:
Emma Plasschaert: 5de
Maité Carlier: 20ste

49er:
Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 10de

Laser Standard:
Wannes Van Laer: 13de
William De Smet: 49ste

49er FX:
Isarua Maenhaut en Anouk Geurts: 58ste

RS:X:
Thomas Broucke: 34ste

Alle resultaten zijn te vinden op:

 https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall