Tiende editie van de Mirabaud Yacht Racing Image award

Naast de ‘Mirabaud Video Saling Award’ staat er jaarlijks ook de  Mirabaud Yacht Racing Image Award’ op het programma, dit jaar voor de tiende maal.  De winnaars worden bekend gemaakt op het Yacht Racing Forum op 25 en 26 november in Bilbao (ESP).

Foto: GERHARD BATUR, Nieuwpoort. De enige Belgische deelnemer  aan deze internationale fotowedstrijd die vorige editie de eindselectie haalde.

De internationale fotowedstrijd Mirabaud Yacht Racing Image ontwikkelde vorig jaar een nieuwe website die uitgroeide tot een valabel werkinstrument  voor professionals in de yachtrace-industrie. ’s Werelds beste zeilfotografen zijn er in opgenomen. Men kan  selecteren op basis van geografische locatie en alle contactgegevens zijn terug te vinden. Niet minder dan 312 fotografen uit 47 landen hebben sinds de oprichting deelgenomen aan de Mirabaud Yacht Racing Image-wedstrijd en zijn daarom aanwezig op de site.

Professionals

Professionele fotografen van over de hele wereld worden uitgenodigd om hun beste wedstrijdbeeld in te dienen, genomen tussen 13 september 2018 en 13 oktober 2019. De 80 beste foto’s worden vooraf geselecteerd door een internationale jury en gepubliceerd op de evenementwebsite op 22 oktober 2019. Het publiek kan stemmen tussen 22 oktober en 15 november 2019.

Vorig jaar dienden 109 fotografen die vijfentwintig landen vertegenwoordigen een afbeelding in voor de Mirabaud Yacht Racing Image-wedstrijd. De laatste werd gewonnen door de Portugese fotograaf Ricardo Pinto. Meer dan 10.000 mensen stemden op hun favoriete afbeelding, terwijl 235.000 pagina’s werden bekeken op de website van het evenement.

Bezoek de website voor meer informatie

Klik hier voor het volledig reglement.