HISWA Amsterdam Boat Show: Opblaasantenne, lampje en vuilnisbak vallen in de prijzen… kinderen stelen de show

Op de HISWA Amsterdam Boat Show eerder deze maand werden zogenaamde ‘Awards’ uitgereikt aan producten of diensten die het verschil kunnen maken in de watersportwereld. Maar een speciale vermelding kregen de kinderen die dankzij de HISWA Sport Xperience voor het eerst konden kennis maken met watersport en meer.

Foto: Floris Heuer / Hiswa 2019

Een eerste bekroning, deze van ‘Product van het jaar 2019’ ging naar de Galaxy Infl8, ’s werelds eerste opblaasbare nood-VHF-antenne. Die heeft een volledige 3DB met ver bereik, in vergelijking met standaard kleine spiraalvormige ontwerpen.

 Voor de tweede keer werd ook de HISWA Hebbeding prijs uitgereikt aan de leukste of handigste musthave voor op het water. De vakjury koos uit de zes genomineerde producten voor de SolarPuff, een hoge kwaliteit lantaarn met sfeervol zacht licht. De lamp blijft drijven, is waterdicht en dankzij het zonnepaneel volledig onderhoudsvrij.

Als grote Hebbeding-publiekswinnaar is Flextrash uit de bus gekomen. Dé flexibele prullenbak voor op je boot, schip of sloep, gemaakt van gerecyclede PET flessen.

Zo’n 250 bedrijven hebben deelgenomen aan de HISWA Amsterdam Boat Show. Voor wie er nog zou aann twijfelen, de exposanten waren positief.,,… heel veel leuke afspraken gehad, veel serieuze bootjesmensen gesproken, boten verkocht en nog veel in de pijplijn…”

Nieuw was de HISWA Sport Xperience dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met verschillende sportbonden, te weten het Watersportverbond, Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, Nederlandse Volleybal Bond, Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en de Nederlandse Ski Vereniging. Volleybal, golfen, skiën… de watersport diende zich alles behalve eenkennig aan in Amsterdam. Bedoeling was dan ook om kinderen al op jonge leeftijd actief te laten bewegen. Ruim 3.000 kinderen tussen 6 en 16 jaar uit zo’n 40 klassen uit Amsterdam en omstreken maakten op een laagdrempelige manier kennis met verschillende sporten, zoals zeilen, stand up paddling, golfen, volleyballen en golfsurfen.

De volgende editie van de HISWA vindt plaats van woensdag 11 t/m zondag 15 maart 2020 in RAI Amsterdam.