Informatiefiches sneller dan internet?

 Met al het digitale geweld om ons heen, durven we wel eens vergeten dat eenvoudig informatiefiches nog steeds handig kunnen zijn. Davis Instruments bewijst dit met de publicatie van ‘Quick Reference Cards’. Die bevatten accurate informatie in één oogopslag en die zouden sneller te raadplegen zijn dan een zoekopdracht op internet.

De Quick Reference Cards zijn gemaakt van dik, duurzaam plastic en zijn volledig waterdicht voor gebruik bij alle weersomstandigheden.  De diverse fiches, ontworpen in samenwerking met de US Coast Gard, bevatten diverse informatie en procedures zoals een  controlelijst vóór vertrek, tanken en motorgebruik, radiogebruik, boeien, voorrang, weer, knopen, noodsituaties, ankeren en meer.

Zo geeft de fiche ‘Weervoorspelling’  details over het gebruik van windrichting, barometrische druk en wolkentype om het weer te voorspellen. Het bevat officiële weerradiolijsten, maar die zullen in onze vaargebieden weinig nut hebben.

In Europa vindt u Davis Marine Europe, Uilenkade 12, 3336 LP Zwijndrecht, Nederland. euro@davisinstruments.com; www.davisinstruments.com.