Mangement buy-out bij Italiaanse Grand Soleil / Pardo jachtwerf

De Italiaanse scheepswerf Cantiere Del Pardo (Grand Soleil en Pardo)uit Forli  is overgenomen door zijn twee managers  Fabio Planamente  en Luigi Servidati  na  een management buy-out ter waarde van  5 miljoen euro.

Luigi Servidati en Fabio Planamente hebben sinds 2014 het project Cantiere Del Pardo als leidinggevenden aangestuurd, nadat ze daar verschillende jaren hadden gewerkt, de eerste sinds 2000 en de tweede sinds 2009, in verschillende functies.

In 2014, met de komst in de familie Trevisani als belangrijkste aandeelhouder, werd Luigi Servidati benoemd tot commercieel directeur, verantwoordelijk voor de marketing, verkoop en productontwikkeling, terwijl Fabio Planamente algemeen directeur werd. De twee realiseerden met het bedrijf een jaaromzet die in de buurt van de 30 miljoen euro kwam.

Dit succes is vooral te danken aan de beslissing om de markt  voor motorboten te betreden, door middel van de gloednieuwe Pardo motorjachten. Bij de zeilboten werd de Long Cruise lijn geïntroduceerd in 2015 en drie jaar later  Custom Line.

De kapitaalverhoging gebeurde via de financiële onderneming LS Roma met senior partner Riccardo Acernese.  De familie Trevisani en Andrea Amadori hebben hun belangen dus afgebouwd, maar blijven een minderheidsparticipatie behouden.