Brons voor Emma Plasschaert op Sailing World Cup Final te Melbourne, Australië

Zondag  11 december 2016  heeft Emma Plasschaert brons gehaald op de de Sailing World Cup Final te Melbourne, Australië.Door hun voorsprong was het goud en zilver was zo goed als zeker voor de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Deense Anne-Marie Rindom.Melbourne161211_pm_28278_SWCMFinalSpannender was de race voor de bronzen medaille. Emma begon haar medaillerace als vierde in het klassement, met vier punten achter op de Italiaanse Silvia Zennaro. Tijdens de medaillerace, waar enkel de top-10 aan mag deelnemen, tellen de punten dubbel en was alles dus nog mogelijk. Emma kwam als vierde over de finish en springt over Silvia, die negende werd, naar de derde plaats in het eindklassement.

Maité Carlier werd  11de en miste op een plaatsje na de deelname aan de medaillereeks van zondag.

In de Laser klasse mannen werd Wannes Van Laer  14de .

De volgende grote wedstrijd waaraan onze Belgische zeilers  deelnemen is de World Cup in Miami, die 22 januari van start gaat.