Voor het eerst in Antwerpen: Sea Film Festival “Into the Bleu”

De eerste editie van het Antwerps filmfestival ‘Into The Bleu’ belooft sterke emoties en meer…

Het begint op spectaculaire wijze met beelden van de recente Volvo Ocean Race, de grootste zeilrace rond de wereld, om verder te gaan in het gezelschap van de Zwitser Yvan Bourgnon die een buitengewone Noord-West passage realiseerde door de ijszee ten noorden van de USA en Canada en dat in een open catamaran, zonder beschutting.

Evi en Jonas

Vervolgens ontmoeten we Evi Van Acker, niet alleen een icoon in de sportwereld maar tevens een charismatische vrouw, behept met een aan het obsessieve grenzende wilskracht en die een verbluffend Olympisch parcours weet voor te leggen.

Na een kleine pauze stappen we aan boord van de 6,50 m van Martin Callebaut voor de mini transat 2017: 2.500 zeemijl, zonder motor, zonder communicatiemiddelen, zonder internet: een ware uitdaging!

Via Skype leggen we contact met Jonas Gerckens die op datzelfde ogenblik de Route du Rhum betwist in een Class 40. Hoe stelt de eenzame zeiler het en hoe vaart zijn gemoed? Heeft hij twijfels, hoop… wat staat er op het spel voor hem en zijn sponsors?
Na deze live sequentie gooien we het roer om en stappen aan boord van een Zwitsers zeiljacht voor een cruise langs de Libische kust… een gebied dat niet alleen maar visrijk is, maar ook andere verrassingen in petto heeft. En tenslotte zetten we van de warme Middellandse Zee koers naar het ijzige Groenland waar we een vreemde snuiter ontmoeten die zijn kip op geen enkel moment uit het oog verliest….

Afspraak in zaal Zuiderkroon op 9 november eerstkomend. Breng vrienden en kennissen mee.

Ontdek het volledige programma van het Antwerp Sea Festival op www.intotheblue.be en reserveer tijdig uw plaatsen, zo kan u genieten van het voordelig tarief in voorverkoop.