25e Boot Holland, van regionaal naar internationaal

BootHolland_SfeerVrijdag 6 februari om 13.00 uur opent in Leeuwarden Boot Holland haar deuren. Al weer voor de
25ste keer. Begonnen als beurs met een regionaal karakter met botenbouwers uit de
omgeving, heeft Boot Holland zich ontwikkeld tot een internationale watersportbeurs
met standhouders uit het hele land en ook bezoekers uit de ons omringende landen.
Niet veranderd is dat staalbouw sterk verankerd is en het visitekaartje vormt. Boot
Holland wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 februari in het WTC
Expo Leeuwarden.
De Saksenhal en Keltenhal herbergen samen 35 (!) stalen motorjachten, een ongekend aantal. Daarmee is Boot Holland dé stalenmotorbotenbeurs van de Benelux. Deelnemers in deze bedrijfstak zijn onder andere Abim Yachting, Brandsma Jachten, Linssen Yachts, Aquanaut Yachting Holland, Bootcentrum Geertsma, Serious Yachts, Frisian Motorboats en Jachtbouw Knobbe. Primeurs zijn er van Pollard Jachtbouw met de nieuwste cabrio, Vedette Jachtbouw die met de Vedette 930 met aangepast onderwaterschip komt en Smelne Yachtcenter met de Smelne Vlet 42 SD.

Boot Holland herbergt samen 35 (!) stalen motorjachten, een ongekend aantal. Daarmee is Boot Holland dé stalenmotorbotenbeurs van de Benelux.

Beursmanager Pieter Fokkema: “Staalbouw gaat erg goed op Boot Holland. Als alles volgens plan verloopt wordt het aanbod in de nabije toekomst in het bovenste segment uitgebreid want er is volop interesse uit die hoek. Dat zou mooi zijn want daarmee worden we nog completer. Als je geïnteresseerd bent in een stalen schip moet je op Boot Holland zijn.”
Dat verklaart waarschijnlijk ook de toename van het bezoek uit het buitenland. “Omdat ongeveer een derde van het totale aantal online een kaartje koopt, hebben we de geografische herkomst van de bezoekers steeds beter in beeld. Steeds meer Belgen en Duitsers, maar ook mensen uit Zwitserland, Luxemburg en Engeland. Bootjes kijken en alles aanbieden wat er op en aan kan, samen met diensten die direct met de watersport te maken hebben. Dat blijft het uitgangspunt van Boot Holland.”

Boot Holland kent dit jaar 32 nieuwe en deelnemers die terug zijn van weggeweest. Voorbeelden zijn VEAM uit Heerenveen, Nauta Maritiem in Zoetermeer en Barkaris-Friesland die met een stand van 400 m² meteen maar goed uit pakt. Hetzelfde geldt voor Delphia Yachts dat met drie zeilachten en twee motorboten naar de beurs komt. Verder presenteert Antaris de Seventy7 Open en Cabin, valt de nieuwste Beneteau te bewonderen, presenteert Yanmar nieuwe common rail diesels, toont Garmin twee nieuwe LCD mastdisplays en is er veel aandacht voor elektrisch varen. Het klassieke schepen paviljoen is twee keer zo groot als vorig jaar met als waarschijnlijke publiekstrekkers twee skûtsjes. Nieuw zijn het aluminium paviljoen en het jachtcharter paviljoen.

Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 februari in het WTC Expo, Leeuwarden aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden. Telefoon 058 294 1500,
www.boot-holland.nl