Zeepaardjesfotowedstrijd

SeahorseFreeImagesOnder de bootliefhebbers tellen we heel wat duikers. Zij kunnen deelnemen aan de zeepaardjesfotowedstrijd “Guylian Seahorses of the World” 2014.

Voor de 5e keer op rij slaan chocolaterie Guylian (bekend van onder meer de chocolade ‘zeevruchten’) en de Vlaamse duikorganisatie NELOS (en vanaf dit jaar ook met de Waalse duikorganisatie LIFRAS) de handen in elkaar om de fotografiewedstrijd ‘Guylian Seahorses of the World’ te houden. De wedstrijd gaat online door op de Facebookpagina van Guylian (www.facebook.com/ GuylianChocolates) waar duikers van over de hele wereld hun zeepaardfoto’s kunnen insturen.

Zeepaardjes redden met Project Seahorse

Guylian werkt al sinds 1999 samen met Project Seahorse om de zeepaardjes overal ter wereld te beschermen. De diertjes zijn erg bedreigd en sommigen staan zelfs op de rand van uitsterving. Samen met het team van wetenschappers en duikers van Project Seahorse bindt Guylian de strijd aan tegen het illegaal verhandelen van zeepaardjes en helpen we de zeepaardjes te overleven.

‘Guylian Seahorses of the World’ wil de aandacht vestigen op deze unieke diersoort die niet alleen de mascotte is van Guylian, ze zijn tevens een graadmeter voor de kwaliteit van de oceanen. Zeepaardjes redden betekent dus de oceanen gezond houden.

‘Guylian Seahorses of the World’ is onderdeel van het Open Belgisch Kampioenschap festival (OBK-festival), een tweejaarlijkse wedstrijd die de beste foto’s van het kruim van onderwaterfotografen verzamelt. Traditiegewijs verzorgt Guylian de prijs voor de zeepaardjescategorie.

Praktisch

De wedstrijd is open voor inzendingen vanaf 23 juli 2014 en eindigt op 11 november 2014. De deelname wordt georganiseerd door NELOS/ LIFRAS en kost per deelnemer 10,00 EUR voor maximaal 5 foto’s.

Duikers en fotografen kunnen hun foto’s in TIFF, JPEG of RAW formaat insturen naar het adres seahorses@nelos.be. De afmetingen zijn bij voorkeur 2480 x 3508 pixels  (min. 1500 x 2100 pixels). Elke inzending moet een volledig ingevuld deelnameformulier hebben (te downloaden via o.a. http://www.guylian.com/nl/wedstrijden/fotowedstrijd-2014/).

Voor meer informatie en om deel te nemen, ga naar: http://www.guylian.com/nl/wedstrijden/fotowedstrijd-2014/

Vervolgens worden alle foto’s getoond op Guylians facebookpagina, waar iedereen zijn favoriete foto kan ‘liken’. De winnaar wordt voor de helft bepaald door het aantal ‘likes’ en voor de helft door een professionele jury, onder leiding van Dr. Amanda Vincent, bestaande uit duikers, wetenschappers en onderwaterfotografen.

De hoofdprijs is 750,00 EUR aan duikmateriaal, geschonken door Guylian. De winnaar wordt op 29 november 2014 bekend gemaakt tijdens het OBK-festival in Gent (Zebrastraat 32, 9000 Gent, België) en nadien op de website en Facebookpagina van Guylian.

iSeahorse

Alle deelnemers kunnen dit jaar ook hun foto’s opladen op iSeahorse, een uniek platform waar iedereen zijn waarneming van een zeepaard kan plaatsen.
Deze waarneming gaat automatisch naar het team van Project Seahorse die dan aan de slag gaat met deze waardevolle informatie. Elke observatie is dus waardevol en helpt deze bedreigde dieren te redden.

Opladen werkt heel simpel: via de website www.iseahorse.com of de iPhone app iSeahorse explore (https://itunes.apple.com/us/app/iseahorse-explore/id705658119?mt=8).