Domani, lifestyle daysailer

Domani, een nieuwe merknaam in de jachtbouw, presenteert de S30, de ultieme sportieve zeilboot voor echte zeilers. In onze abonnementseditie van mei/juni 2018 kon u een uitgebreide reportage lezen over dit elegant design dat, geïnspireerd op de Italiaanse sportboten van weleer, ontworpen is rond een centrale ruime cockpit die uitloopt in een ruim zonnedek met een makkelijke toegang tot het water.

In navolging van succesvolle Nederlandse daysailers als Saffier of de Franse Tofinou’s, is veel aandacht besteed aan comfort en design. Naar de boeg toe is er een lounge interieur; luxueus en comfortabel uitgerust in verschillende configuraties van puur dagzeilen tot weekend cruising.

Onderdeks is de Domani geïnspireerd op indeling van een andere Belgische icoon, de Etap. De kajuit is heel licht, maar niet bijzonder ruim. Je stapt binnen via de handig weggewerkte koelbox onder de trap. Er is een kleine kookplaat en wasbakje en vier slaapplaatsen. Het blad van de  tafel kan opklappen zodat  het eenvoudige toiletje voorin niet in het zicht zit. De boot is verder luxe uitgevoerd en dat geldt ook voor de zeiluitrusting. Er is gekozen voor een Carbon mast met laminaatzeilen en massieve verstaging. De Domani heeft een stalen kiel die 1m80 diep steekt, maar in de toekomst is ook diepgang van 1m20 mogelijk. De standaard zeil garderobe bestaat uit een 25 m2 squarehead grootzeil en een 110 % Genua van 16 m2. Op een lichtweerdag is een 34 m2 Code Zero beschikbaar.

De zeil prestaties zijn sportief en gefocust, zowel aan de wind als voor de wind is de S30 de snelste in zijn klasse. Vanaf de boegspriet is er ruimte voor een Code 0 op furler.

De S30 heeft een diepgang van 1.2 of 1.8m en verschillende combinatie en uitrusting mogelijkheden.

Meer informatie: domaniyachts.com