Zin in een eiland?

Wie ook zin heeft om een eiland te kopen, heeft nog wel een beetje keuze. Eerder dit jaar kocht de Belgische familie Cigrang, eigenaar van de scheepvaartgroep Cobelfret,  het Spaanse eiland Espalmador bij Ibiza. Het Britse tijdschrift over superjachten, Boat International, heeft een lijst gemaakt van de zes beste privé-eilanden die nu te koop staan. Daarbij wordt niet op een miljoen dollar meer of minder gekeken. Er is zelfs een koopje bij voor minder dan 10 miljoen dollar, dat is Trump Island, Washington. Hoe zou dat komen?

1 – Pumpkin Key, Florida

Op minder dan 50 minuten met de boot van Miami en op slechts 10 minuten met de helikopter van South Beach in de stad, is Pumpkin Key perfect voor mensen op zoek naar privacy zonder de sfeer van een schipbreukeling. Liggend in Card Sound Bay in Florida Keys, wordt het eiland ook geleverd met een dok in de ultra-exclusieve Ocean Reef-club (slechts 10 minuten per tender), met een eigen jet-landingsbaan, twee golfbanen en 13 restaurants. De gated community is de thuisbasis van miljardairs en beroemdheden.

Het weelderige eiland van 10 hectare heeft een hoofdgebouw, opgericht in 1985, met drie slaapkamers en badkamers en twee huisjes voor het personeel. In de haven kunnen  superjachten aanleggen en de tennisbaan kan dienst doen als helikopterplatform.

Pumpkin Key staat te koop voor $ 95 miljoen bij Vladi Private Islands.

2 – Little Pipe Cay, Bahama’s

Weinig privé-eilanden bieden zoveel mogelijkheden om de privacy van een eilandretraite te combineren met de luxe om je superjacht in de buurt te hebben zoals Little Pipe Cay. Dit juweel van de Exumas-eilandenketen in de Bahama’s beslaat 38 hectare en biedt toegang tot niet minder dan vier ongerepte stranden omringd door het kristalheldere water waarvoor de Bahama’s bekend zijn.

Zorgvuldig ontworpen door de huidige eigenaars, die het eiland meer dan 15 jaar geleden kochten, bieden de huizen van Little Pipe Cay’s grote terrassen met uitzicht op de oceaan, en weelderig ingerichte woonruimtes. Naast de bar werd een kapel ingericht en er is een apart dorp voor het personeel. Een boothuis biedt opslagruimte voor kleinere boten, jetski’s en ander waterspeelgoed, terwijl een groot overloop-zwembad een alternatief zonnedek biedt.

Little Pipe Cay staat te koop bij Knight Frank voor $ 85 miljoen.

3 – Privé-eiland op de Berry-eilanden, Bahama’s

Dit privé-eiland beslaat  711 hectare, is gelegen op de Berry-eilanden in de Bahama’s en is ideaal voor ontwikkeling door de nieuwe eigenaar. Op slechts 50 kilometer van Florida, werd het eiland in 1934 gekocht door de vrouwelijke speedboot kampioene en de olie-erfgename Marion Barbara ‘Joe’ Carstairs en zij ontving er gasten als de hertog en hertogin van Windsor en Marlene Dietrich. Een aantal gebouwen, eigendom van Carstairs, waaronder het Grote Huis, gastenverblijf, muziekkamer, personeelsverblijven, vuurtoren en watervliegtuigloods, zijn inbegrepen in het aanbod, maar veel hiervan is in verval geraakt.

Het eiland is al uitgerust met een geplaveide landingsbaan van 1,2 km en is ook bereikbaar per boot of watervliegtuig, met de mogelijkheid om een ​​natuurlijke waterweg uit te baggeren voor toegang door grotere schepen. Het eiland werd in twee fasen aangeboden en werd in het midden van de jaren zeventig verdeeld in meerdere woonkavels van ongeveer een hectare. De lijst bevat 75 kavels aan de zuidkust en 60 kavels in het noordelijke gedeelte van het eiland. 80 kavels werden verkocht of bewaard door een voormalige eigenaar, en sommige daarvan zijn al ontwikkeld als eengezinswoningen, maar er is nog voldoende ruimte voor een toekomstige eigenaar om een ​​zeer particuliere verblijf te bouwen of dit te ontwikkelen met het oog op verkoop of verhuur.

Het privé-eiland op de Berry-eilanden is te koop met 7th Heaven Properties voor $ 20 miljoen.

4 – Trump Island, Washington

Hoewel de naam van dit privé-eiland misschien helemaal niets te maken heeft met de president van de VS, heeft het de catalogusprijs beïnvloed, die de week van zijn inauguratie opliep tot $ 8,750,000. Het kan ook van invloed zijn op potentiële kopers die de naam willen wijzigen, hiervoor is toestemming vereist van een afdeling van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Als je daar vrede mee kunt nemen, krijg je echter een landgoed van 29,4 hectare, waar in het centrumvan een 7000 m2 ruime woning met zes slaapkamers en verder een wijnkelder, bar, grote keuken en gezellige amusementsruimtes. Elders op het landgoed is een conciërgewoning, een boothuis, een aanlegsteiger en een serre.

Trump Island staat te koop bij Windermere Real Estate voor $ 8.750.000

5 – Darby Island, Bahama’s

Romantische weekendjes in de Bahama’s zijn lange tijd een populair tijdverdrijf geweest bij eigenaars van superjachten. Darby Island is in dat verband een uitstekende keuze. Het 554 hectare grote privé-eiland ligt in de Exuma Cays, op ongeveer 95 mijl van Nassau, en biedt meer dan 6,5 kilometer aan witte zandstranden. De enige ontwikkeling op het eiland bestaat uit een kasteel van 7000 m2, gebouwd in 1938 door de voormalige eigenaar Sir Baxter, dat omgebouwd kan worden tot een prachtige residentie.Het eiland beschikt over de mogelijkheid om een landingsbaan van ruim anderhalve km aan te leggen.

Darby Island staat te koop bij Coldwell Banker voor $ 39 miljoen.

6 – Kanacea Island, Fiji

Een afgelegen paradijs met een prachtig natuurlijk landschap, het eiland Kanacea maakt deel uit van de Lau-eilanden in Fiji en bestaat uit zeven vulkanische toppen die oplopen tot 259 meter. Het 3.085 hectare grote eiland is een ideale koop voor enthousiaste snorkelaars en duikers met een zacht zandstrand, een grote lagune met diepe watertoegang tot een steiger en riffen die het eiland omringen en een overvloed aan zeeleven aantrekken. Het gedeeltelijk ontwikkelde eiland, vroeger gebruikt als een katoenplantage, kokosnootboerderij en veeboerderij, heeft een basisinfrastructuur, een gebied voor een landingsbaan, een landhuis en meerdere gebouwen en personeelsverblijven.

Kanacea Island staat te koop bij Vladi Private Islands voor $ 26 miljoen.