Bootmagazine PLUS nr. 55 – sept./okt. 2018, de hoofdpunten uit de nieuwe editie

In Bootmagazine PLUS leest u de hoofdpunten uit de nieuwe editie, samen met extra watersportnieuws. u krijgt tevens een impressie van alle reportages in dit nummer.

Het nieuwe nummer is te koop in de krantenwinkel. 

Uit de inhoud
Bootmagazine nr. 55 – sept. / okt. 2018

Waarom Ibiza muisstil is
Wie op zoek is naar rust, kalmte en vrede denkt niet meteen aan Ibiza als zeilbestemming.
Geheel ten onrechte. Eenmaal weg van het discotheekgewoel biedt Ibiza enkele van de meest ongerepte baaitjes van de Middellandse Zee.

Kom weer terug… stoere, stille Lauranda
Op 27 oktober 1928 liep de sleepspits Lauranda van stapel bij scheepswerf Van Praet – Dansaert in Baasrode. Maar hoe kwam de sleepspits aan zijn naam? Een misschien wel waar gebeurd, maar toch lichtjes verzonnen verhaal.
Een misschien wel waar gebeurd, maar toch lichtjes verzonnen verhaal.

Toervaren Bretagne: de mooie La Vilaine
“La Vilaine”, de bizarre naam van deze veelkleurige stroom zou ontstaan zijn als gevolg van een afgewezen liefde van een kreupel en gebocheld boerenmeisje voor een Bretoense prins. Een naam die wel heel erg contrasteert met de schoonheid van deze waterloop.

Spirit 32, de geest leeft nog
Tot eind van vorige eeuw was de jachtwerf van de gebroeders A.J. van Heygen uit Boom een van de hoofdrolspelers in de serie jachtbouw in België. Hun gerenommeerde Spirit jachten kennen tot op vandaag tal van liefhebbers. De inspectie van een Spirit 32 vormde een goede gelegenheid om na te trekken waar deze Spirits hun oerdegelijke reputatie aan te danken hebben.