Van hebbedingen en producten.. Hiswa Amsterdam 2018

De HISWA Amsterdam Boat Show 2018 is op 7 maart met het luiden van de scheepsbel officieel van start gegaan. Tijdens de officiële opening zijn ook de winnaars van de HISWA Product van het Jaar 2018 (Finsulate) en HISWA Hebbeding 2018 (juryprijs: Skywatch, publieksprijs: Stoov One) bekend gemaakt.

Finsulate werd uitgeroepen tot Product van het Jaar 2018. Finsulate is een zelfklevend folie dat als een ‘wrap’ om de romp van het schip wordt aangebracht als milieuvriendelijk alternatief voor antifouling. De jury roemde de inventiviteit en milieubewuste insteek van het product.
Ook genomineerd was de Simarine Pico smart battery monitor, een moderne, betaalbare accu- en tankmonitor die alles meet rondom de accu.
De derde genomineerde was de BOW PRO, een combinatie van de vernieuwde elektrische boegschroeven (D-serie) en de stille RIMDRIVE, voorzien van inductietechnologie.
Meer informatie over de drie producten is te vinden op hiswarai.nl/innovaties/hiswa-product-van-het-jaar.

Tevens werd voor het eerst de HISWA Hebbeding Award 2018 uitgereikt. De HISWA Hebbeding Award is een nieuwe prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het bedrijf met de leukste musthave voor op het water volgens de vakjury, maar ook volgens de consument. De vakjury heeft uit de zeven genomineerde producten de Skywatch tot winnaar verkozen. De Skywatch is een slimme windmeter, waarmee je eenvoudig windsnelheid, temperatuur, luchtvochtigheid en meer meet.

Consumenten konden via de HISWA website en Facebookpagina  stemmen op hun favoriete hebbeding. Blijkbaar hechten zij veel waarde aan warme billen aan boord, want deze prijs ging naar de Stoov One; een oplaadbaar warmtekussen dat zorgt voor energiezuinig infrarood warmtecomfort.
Meer informatie over alle nominaties is te vinden op www.hiswarai.nl/hebbeding.

Over de 63ste HISWA Amsterdam Boat Show

Woensdag 7 maart gaat de 63e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show van start. Met een gezellige binnenkomst via de HISWA haven, een groot aanbod boten, onderdelen en accessoires van ruim 250 deelnemers en een indrukwekkende programmering, is er voor iedere (aankomend) watersporter wat wils.
Van speedboot, sloep en kajuitzeiljacht tot buitenboordmotoren, navigatieapparatuur en lijnen. Maar ook een dagelijkse veiling met leuke watersportproducten, interviews met topsporters, handige watersportgadgets, workshops bootonderhoud of koken aan boord en innovaties.
Ook voor de jeugd is er genoeg te doen. Het grootste watersportevenement van Nederland is volledig vernieuwd en meer divers dan ooit. Wie binnenkort (weer) het water op wil, moet dan ook zeker een kijkje komen nemen van 7 t/m 11 maart in RAI Amsterdam.

Ruim 250 deelnemende bedrijven staan klaar om hun nieuwste boten en producten te tonen aan het grote publiek. Met het grootste aanbod sloepen ter wereld (?), een mooie selectie kajuitzeiljachten en daysailers en voor de PK-liefhebbers motorboten, snelle sportboten en (in/outboard) motoren. In het winkelcentrum kan geshopt worden voor nieuwe watersportspullen.