Jaguar Vector Racing breekt wereldsnelheidsrecord  elektrisch aangedreven boten

Met een gemiddelde snelheid van 88,61 mijl per uur (142,6 km/u) vestigde Jaguar Vector Racing een nieuw wereld snelheidsrecord voor elektrisch aangedreven boten. Het record werd gevestigd op de beroemde 1 km lange  wedstrijdbaan van Coniston, Engeland, een traject dat in beide richtingen dient afgelegd te worden. Het vorige record uit 2008 bedroeg 76,8 mijl per uur.

De elektrische raceboot, de Jaguar Vector V20E, is ontworpen en gebouwd door Jaguar Vector in samenwerking met Jaguar  Racings technisch partner Williams Advanced Engineering. Hierbij werd gebruik gemaakt van ervaring en componenten uit de Formula E-technologie, het Formule 1-circuit voor racewagens. Mede-oprichter en technisch directeur van Jaguar Vector,  Peter Dredge, piloteerde de V20E tijdens de recordruns.

Het team gaat de komende 18 maanden verder op jacht naar  wereld- en nationale records en wil nieuwe grenzen aftasten om zodoende het niveau van de Britse engineering te demonstreren.