Elfde editie Motorbootsneek

Met een driehonderd nieuwe en jong gebruikte motorjachten zowel in staal als in polyester staat Sneek van 11 t/m 13 april in het teken van de elfde editie van Motorbootsneek. Deze dagen zijn niet alleen al deze boten te bewonderen, ook zetten de negen deelnemende bedrijven hun deuren wagenwijd open en gunnen ze de bezoeker een kijkje in nautische keuken. Voor de bezoeker zeer zeker genieten!

Motorbootsneek en de Waterpoortstad zijn al tien jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Relatief kleinschalig begonnen, is Motorbootsneek uitgegroeid tot de grootste presentatie van motorboten in Nederland. Naast kijken, vergelijken en proefvaren staan de werven open voor alle vragen, wordt verteld wat er allemaal bij de bouw van een schip komt kijken, zijn er schepen in aanbouw te zien en zijn er diverse presentaties van toeleveranciers. Alles natuurlijk onder het genot van een hapje, drankje en vrolijke noot.

Motorboot Sneek is een zeer bijzondere samenwerking tussen negen bouwers, importeurs en jachtmakelaar in en rond Sneek. De negen aangesloten bedrijven zijn: Aquanaut Yachting, Brandsma Yachting, Da Vinci Yachts, De Valk Jachtmakelaars, Jansma Jacht, Jetten Yachting, Privateer Yachts, SK-Jachtbouw en Vivante Yachts.

Nieuws is er onder andere van Bransdma Jachten, Jetten Yachting en Privateer Yachts. Eerstgenoemde presenteert de Luna 44; het vlaggenschip uit de Luna-serie waarvan er intussen ruim dertig zijn gebouwd. Het meest opmerkelijke aan de Luna 44 is de centraal geplaatste stuurstand en de drie hutten met dubbelde bedden. Het motorjacht wordt standaard zeer compleet geleverd met onder andere centrale verwarming, elektrisch schuifdak, wasmachine, luxe kersenbetimmering, elektrische boeg- en hekschroef en ankerlier, autopilot, generator en radar.

Jetten Yachting introduceert tijdens Motorboot Sneek de Jetten 38 AC en tevens zijn de eerste twee Jetten 50 Multi Purpose Cruiser’s in aanbouw te bewonderen. Met de Jetten 38 AC is de modellenlijn van Jetten Yachting gecompleteerd en hebben alle motorjachten in deze serie dezelfde ontwerplijn. Nieuw zijn de lange rompramen in het achterschip deze zorgen voor een panoramisch zicht vanuit de masterbedroom. De Jetten 38 AC is een innovatief ontworpen motorjacht leverbaar met zes slaapplaatsen verdeeld over drie hutten. Het motorjacht heeft een displacement rompontwerp waardoor het zeer comfortabel vaart en zeer zuinig is.

Privateer Yachts ten slotte komt met de nieuwe Privateer Trawler 54 en de Privateer Flybridge 49. De Trawler 54 is net als de grotere Trawler 65 voorzien van een ‘dodger’, een extra grote fly-bridge. De boot wordt uitgerust met de nieuwste 160 pk John Deere diesels die voldoen aan de Tier3 emissienorm. Een lange waterlijn in combinatie met een aangepast onderwaterschip zorgt voor een efficiënt brandstofverbruik waardoor de actieradius op kan oplopen tot boven de 3.000 Nm. Voor de binnenwateren, kustwateren én zeeën heeft Privateer Yachts de nieuwe Flybridge 49 ontwikkeld. Het leefgedeelte ligt geheel gelijkvloers; achterdek, salon, kombuis en stuurstand op één niveau. De riante fly-bridge met doorvaarhoogte van 3,45 meter schept mogelijkheden voor tochten om of door Frankrijk.

Motorbootsneek heet u welkom aan boord van vrijdag11 tot en met zondag 13 april, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.