Drie Belgische top-10 plaatsen in de Medemblik Regatta

De voorbije week kwamen meer dan 300 zeilers en surfers in actie tijdens de Medemblik Regatta, waaronder ook drie Belgische zeilers en één windsurfer. Alle Belgen wisten zich te kwalificeren voor de medalrace die vandaag, op zaterdag 26 april, werd gevaren.

Gedurende de afgelopen week wist het Olympisch 49er-Team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers zich in het klassement naar boven te zeilen. Yannick en Tom begonnen hun medalrace als vijfde in het klassement en kwamen vandaag als zevende over de finish. Hierdoor wisten ze hun vijfde plaats te bevestigen in het eindklassement. Het goud ging naar Frankrijk.

William De Smet begon deze week sterk aan de Medemblik Regatta, maar zakte woensdag net uit de top-10 van de Laser Standard. Na twee sterke races op vrijdag sprong hij van de 11de naar de vijfde plaats en verzekerde zo zijn deelname aan de medalrace. Deze wist William vandaag ook te winnen, waardoor hij nog naar de vierde plaats opschoof in het eindklassement.

Thomas Broucke kwam deze week in actie bij de “RS:X 8.5 U19” klasse (de RS:X klasse voor windsurfers jonger dan 19 jaar). Thomas surfte vanaf de tweede dag in de top-10, met woensdag zelfs op de zesde plek. Hij begon zijn medalrace als achtste in het klassement en moest nog één plaats prijs geven en eindigt als negende.

Alle uitslagen

Foto boven: Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers – 49er –  Medemblik Regatta / Sander van der Borch.

Foto onder : Thomas Broucke – RS:X 8.5 U19  – Medemblik Regatta / Sander van der Borch.