Team Brunel breekt 24-uurs afstandsrecord Volvo Ocean 65-klasse

Op donderdag 24 mei 2018 brak het Nederlandse Team Brunel het drie jaar oude 24-uurs afstandsrecord in de Volvo Ocean 65-klasse. Schipper Bouwe Bekking en zijn bemanning klokten op dag vijf van de negende Volvo Ocean Race-etappe het record van 550,80 nautische mijlen, dat Abu Dhabi Ocean Racing in maart 2016 vestigde.

Foto: Etappe 9, van Newport naar Cardiff, dag 2 aan boord van Brunel. 21 mei 2018. Sam Greenfield/Volvo Ocean Race

 

Vanmiddag om 14:00 UTC was het zo ver, maar rond 15:45 UTC zette Team Brunel het nieuwe record al op 560,06 nm. Maar de jacht op de meeste mijlen in een etmaal is nog niet voorbij. Het eveneens Nederlandse team AkzoNobel vaart slechts 6 nm achter Team Brunel en heeft het oude record ook al gebroken. Ook zij kunnen als de nieuwe recordhouder uit de strijd komen en die kans is momenteel groot.

De condities blijven naar verwachting nog een paar uur gunstig voor hoge bootsnelheden. Het blijft dus afwachten wie uiteindelijk de nieuwe recordhouder gaat worden en waar de lat komt te liggen.