Nieuwe golf Waverunners van Yamaha

De 2023 WaveRunner-serie is klassiek Yamaha. Door lichtere materialen te introduceren in het productassortiment en veel van de nieuwste technologieën te integreren, stelt Yamaha meer gebruikers in staat te genieten van uitmuntende engineering en gegarandeerde betrouwbaarheid.

Of het nu voor Cruising, Recreation of Sport is, elk van onze segmenten is ontworpen om iedere gebruiker, wat zijn of haar passie ook is, te laten ontdekken welke WaveRunner het best bij hem of haar past. Van de kampioenschapsprestaties van de GP1800R SVHO tot de luxueuze en hightech FX-reeks, via de opwinding van de SuperJet- en JetBlaster-modellen tot de best verkopende veelzijdigheid van de VX-reeks: wij gaan recht naar de kern van waar onze klanten van dromen, en dat is hun eigen Yamaha waterscooter. Door goed naar onze klanten te luisteren, hebben we een assortiment gecreëerd dat voor elke stijl iets unieks en zinvols heeft.

Een compleet assortiment

Er is een waterscooter voor iedereen in de Yamaha WaveRunner-serie, of het nu voor Cruising, Recreation of Sport is.
Of je nu ’s zomers op het strand ontspant of een luie dag aan het meer beleeft, in het Recreation-segment draait alles om plezier, opwinding en genot, een opwindende ervaring op het water voor gebruikers van elk niveau.
Voor de sensatie van het over de golven scheren of langs de kust naar een afgelegen strand gaan om een dagje te zwemmen, stelt onze Cruising-reeks gebruikers in staat verder te gaan en grotere avonturen te beleven met meer comfort en de nieuwste technologie.
In het Sport-segment draait alles om prestaties. Dit segment is ontworpen voor de gebruiker die de perfecte racelijn wil nemen en de adrenalinekick van acceleratie maximaal wil ervaren. 

Avontuurlijker cruisen, het FX-gamma

Ons Cruising-segment is de eigenlijke thuisbasis van de FX, waar verfijning en innovatie elkaar ontmoeten in een luxueuze en opwindende mix. Deze WaveRunners zijn net zo geschikt voorontspannen dagen aan afgelegen kusten als voor opwindende snelheidsuitbarstingen met het water op uw huid en de wind in uw haren.

Nieuw voor 2023
De nieuwste FX Cruiser SVHO wordt standaard geleverd in Torch Red met zwarte strips, maar is eveneens verkrijgbaar in Limited Edition-kleuren om een echt opvallende verschijning te zijn op het water. Trendy carbon en muntkleuren en frisse graphics, met een lakafwerking van topkwaliteit maken deze exclusieve editie extra opvallend. Bovendien omvat de Limited Edition-versie standaard verzonken pop-up klampen, zodat u de scooter snel en gemakkelijk aan een ponton of een boei kunt vastmaken.

Ook de FX SVHO kreeg een upgrade en is nu voorzien van een audiosysteem dat naadloos werd ingebouwd in de beenruimte. Waterdicht en schokbestendig, voorzien van Bluetooth en gekoppeld aan het 7-inch kleurenaanraakscherm Connext, was het nooit zo eenvoudig om het water op te gaan met uw favoriete deuntjes of om snel even te bellen naar het mooie restaurant aan de oever waar u graag wil aan lunchen.

Last but not least werden de FX Cruiser HO en FX HO verbeterd met een NanoXcel2®-dek, een superlichte en toch extreem sterke constructie die de verhouding tussen vermogen en gewichten het rijgedrag nog meer zal verbeteren.VX-veelzijdigheid
De VX-reeks bestaat uit verschillende uitvoeringen van WaveRunners uitgerust met exclusieve, gelauwerde RiDE-systemen die de rijervaring compleet transformeren door een intuïtieve besturing, elektronische achteruit functie en tractiecontrole. Het geavanceerde Connext multifunctionele roersysteem met zijn slanke en duidelijk af te lezen 4,3″ kleurenscherm is spitstechnologie. Gekoppeld aan de handig geplaatste, dubbele multi-mount aansluitpuntenvoor navigatieapparatuur, camera’s of andere apparaten beschikt u over alle technologie die u nodig hebt voor een onwaarschijnlijk avontuur.

VX
De VX wordt aangedreven door onze innovatieve driecilindermotor, de 1.049 cc TR-1 HO. Deze compacte, lichtgewicht motor zorgt voor een perfecte balans tussen efficiëntie en wendbaarheid. VX biedt alles wat u nodig hebt om op avontuur te gaan: plaats voor 3, veel opbergruimte en het intuïtieve RiDE-controlesysteem.

Nieuw voor 2023
De VX Cruiser HO was met zijn krachtige motor al de top in het VX-gamma. Dit jaar is hij nog verbeterd door toevoeging van een NanoXcel2-dek, dat vroeger alleen beschikbaar was op de top-end cruising modellen. Dit nieuwe dek is uitzonderlijk sterk en bijzonder licht ter ondersteuning van een opwindende snelheid op het water. De krachtige 1.812ccviercilindermotor levert soepele, krachtige en efficiënte prestaties en is, zoals dit het geval is voor alle VX-modellen, divers en gemakkelijk onder controle te houden.
Audio is standaard voorzien op de VX Cruiser HO, met een volledig geïntegreerd, in de fabriek geïnstalleerd Bluetooth-geluidssysteem. De luidsprekers zijn ideaal geplaatst bij de beenruimten en worden bestuurd via een gemakkelijk toegankelijk paneel op het dashboard.

Recreatie hertekend, stap op The JetBlaster

De introductie van de JetBlaster gaf de recreatieve sector een totaal nieuwe betekenis. De onberispelijke bouwkwaliteit zorgt voor een betrouwbare en onmiskenbare Yamaha-ervaring.De NanoXcel2 -schaal levert een uitstekende vermogen-gewichtsverhouding die opwinding en adembenemende prestaties afleveren op elk type wateroppervlak. Het elektronische trimsysteem maakt het gemakkelijk om boeghoogte aan te passen, waardoor opspattend wateren weerstand bij het optillen wordt verminderd en meer grip wordt gewaarborgd in de bochten.Het RiDE-controlesysteem met elektronische achteruit zorgt voor een eenvoudigere bedieningen de voetblokken zorgen ervoor dat ook beginnende rijders hun positie gemakkelijk kunnen aanpassen om soepel en probleemloos te blijven genieten. Gekoppeld aan de standaardopslagmogelijkheden, de grote brandstoftank die langer cruisen mogelijk maakt, heeft ditmodel niet alleen de harten gewonnen van de fans van de originele WaveBlaster, maar ook van nieuwe klanten.

Nieuw voor 2023
Terwijl de JetBlaster op de markt werd gebracht met een retro-geïnspireerd ontwerp als hommage aan de legendarische WaveBlaster, biedt de editie van dit jaar een meer ingetogen styling met behoud van de graffiti, de vrije persoonlijkheid, het uitbreiden van de opwinding naar een nieuwe pool klanten die liever een subtielere, moderne look zien voor hun WaveRunner.

Sport GP-serie: Destined For Greatness

U bent op het toppunt van uw kunnen en bent op zoek naar een passende machine. De YamahaGP1800R SVHO met supercharger en de atmosferische GP1800R HO valt op met zijn automatisch trimsysteem, een primeur op dit gebied, met een systeem voor de regeling van het bochtenwerk en Launch Control. De regeling van het bochtenwerk past automatisch de trim aan en levert extra grip wanneer de rijder vertraagt om een scherpe bocht te maken. Op dat moment wordt automatisch de optimale trim-instelling geselecteerd om het vaartuighorizontaal te houden. Launch Control verschuift de trim automatisch naar beneden om te voorkomen dat de boeg omhoog komt bij snel accelereren. Deze ongelooflijke technologie biedt uitzonderlijke niveaus van besturing en prestatiegericht rijden voor racers, maar ook voor recreatieve rijders.

De GP1800R is ook uitgerust met een inlaatrooster en een jetpomp die speciaal ontworpen werden voor een betere grip en een snellere acceleratie. Ook de gewichtsverdeling werd geoptimaliseerd om de wendbaarheid van de GP te verbeteren en in alle omstandigheden de beste prestaties af te leveren.

SuperJet: Sleek At Speed
De SuperJet is een revolutionaire machine op basis van het racing-DNA van Yamaha. De gestroomlijnde, lichtgewicht Superjet levert een adrenalineboost gecombineerd met een flitsende snelheid en versnelling die mogelijk wordt gemaakt door het fantastische, lichtgewichtontwerp. Maar de SuperJet valt niet alleen op door de rechttoe-rechtaan snelheid. Het vaartuig biedt ook een ongekende manoeuvreerbaarheid gekoppeld aan opperste opwinding. De bekroonde driecilinder 4-takt TR-1 buitenboordmotor en de vloeiende, lichtgewicht rompzorgen ervoor dat u de golven de baas blijft met topprestaties op snelle rechte stukken en extreme wendbaarheid en controle in agressieve bochten.

Voor rijders die niet het onderste uit de kan willen halen, vermindert de L-MODE
de motorprestaties tot ongeveer 35 knopen. Dat is een handige en vertrouwenwekkende functie voor beginnende rijders. Door een bredere, meer stabiele romp is het vaartuig ideaal voor recreatief gebruik. Maar de afgeveerde stuurkolom en stuur brengen de rijder naar een comfortabele voorovergebogen positie, de perfecte houding om supersnel te gaan en door de bochten te scheuren. Het vaartuig is slechts 2,5 m lang en past gemakkelijk in de laadruimte van een lichte bestelwagen of grote SUV en met zijn 170 kg is hij ongelooflijk licht om in en uit het water halen. Hij kan dus ook gemakkelijk op het dek van een groter jacht worden geplaatst.

Hou de zee schoon

Het Clean the Sea project van Yamaha Motor gaat nu zijn derde jaar in en blijft mensen met een passie voor de natuur samenbrengen. De Clean the Sea projecten zijn divers en wijdverspreid; van recordbrekende vaarten die afval in zee verzamelen ondersteunen, tot meer lokale initiatieven die gericht zijn op bewustmakingen promotie rond recyclen.

Rivieren in steden worden vaak het meest blootgesteld aan de negatieve invloeden van vervuiling in het water. Sinds 2017 neemt Yamaha Motor Portugal initiatieven die afval uit de Tagus-rivier in centraal Lissabon halen, terwijl ze tegelijk minderbedeelde tieners in de regioleren over de voordelen van recycling en behoud van het zeeleven.
In 2021 benadrukte Simone Zignoli het belang van een minimale impact op het milieu tijdens een Italiaans avontuur aan boord van zijn FX WaveRunner. Zignoli dompelde zichzelf volledig onder in de Sardijnse natuur en zorgde ervoor dat hij geen negatieve invloed had op het milieurond zich door enkel te leven van wat er lokaal groeide.

In Scandinavië worden Ocean Crusaders sinds 2021 ondersteund door de buitenboordmotor van Yamaha om operaties schoon te maken en plastics uit de wateren rond Zweden te halen.
Blue4Green is een initiatief dat in Spanje werd gelanceerd en gerund dat afval opruimt in inhammen, afgelegen baaien en gebieden die onbereikbaar zijn te voet en met groterezeeschepen. Yamaha Motor begon in 2022 samen te werken met Lucas del Paso, hij en zijn team lanceerden Blue4Green na een wereldrecordbrekende Personal Watercraft-reis waarin hij meer dan 3500 km aflegde in acht maanden en hij onderweg afval in de zee verzamelde.

De Clean the Sea-projecten geven onze toewijding tot ondersteuning van een reeks activiteiten in Europa om het zeemilieu voor morgen te behouden weer.

Ondersteuning van het ultieme surfen

Bij het surfen op grote golven zijn enkele van ’s werelds beste surfers hun leven lang op zoek naar enorme golven, waarvan sommige wel 30 meter hoog kunnen worden wanneer ze breken op de kusten van de Atlantische kust. Een sport die enkel voor de beste en stoerste watermannen en vrouwen in de wereld is voorbehouden, samen met de beste uitrusting. De afgelopen jaren is de wereld van het surfen op grote golven steeds populairder geworden, zowel bij toeschouwers als deelnemers, en veel hiervan is te danken aan de technologische en technische innovaties van Yamaha WaveRunners.

Yamaha WaveRunners zijn een fundamenteel onderdeel van de evolutie in surfen in grote golven in Nazare, Portugal en daarbuiten. Golven waarvan ooit werd gedacht dat men er niet op kon surfen, zijn nu mogelijk voor deze elite atleten van wereldklasse. Prestaties, stabiliteit en betrouwbaarheid van de WaveRunner zijn allen belangrijke factoren geweest bij de groei van de sport, waardoor piloten de surfers op veiligste manier kunnen navigeren. Dankzij deze reputatie en innovatie is Yamaha het toestel bij uitstek geworden voor de rijzende sterren in de sport.
Nic von Rupp is een professionele big wave-surfer uit Sintra, Portugal. Hij is ook ambassadeur van Yamaha Motor. Nadat hij veel wedstrijden met grote golven won in zijn carrière, surfte hij in november 2020 van de hoogste golven ooit op het legendarische Nazaré-strand waar de golven soms tot een enorme 30 meter hoog gaan.
Op zijn zoektocht om ’s werelds beste big wave-surfer te worden traint Nic intensief en werkt hij ongelooflijk hard met zijn team om te komen tot piekprestaties en de natuur ten volle te verslaan. Voor deze toewijding en wanneer er zoveel op het spel staat, is de best mogelijke uitrusting absoluut noodzakelijk, dat weet hij. Hij weet dat wanneer hij op zoek gaat naar de waterscooter om hem in en uit de hoogste golven te halen, en hem op betrouwbare wijze op te pikken als hij onder al dat verpletterende water verdwijnt, de keuze onvermijdelijk op Yamaha valt, die hij al een groot deel van zijn carrière gebruikt.Vandaag gebruikt Nic de FS SVHO in zijn strijd tegen de golven die tot acht verdiepingen hoog kunnen gaan. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de FX SVHO bij ’s werelds meest extreme omstandigheden absoluut betrouwbaar blijft en voldoende krachtig is om sneller te gaan dan de surfer.
Bij Yamaha Motor geloven we in mensen met grote dromen en ambities. Daarom is de relatie met Nic zo sterk. Nic verpersoonlijkt de toewijding die Yamaha Motor in elk product stopt,evenals de drive om grenzen te verleggen en grootsheid te behouden. We ontwikkelen nieuwetechnologieën om van deze ambities werkelijkheid te maken en om het onmogelijke mogelijk te maken.

Maak uw look compleet

Officiële Yamaha-accessoires en -kleding zijn een mooie manier om uw ervaring met het WaveRunner gamma te verbeteren. Van intelligent ontworpen officiële accessoires die zekergeschikt zijn voor uw vaartuig, tot stijlvolle kleding die past bij de opvallende looks van uw WaveRunner. Kies een originele kit om echt en zonder enige twijfel te genieten.
Klaar om het volledige gamma te ontdekken?
Bezoek onze website (https://www.yamahamotor.eu/be/nl/products/waverunners/)
en contacteer uw plaatselijke Yamaha-dealer voorinformatie over prijzen en beschikbaarheid.