Twee Belgische top-10 plaatsen in de Sailing World Cup Hyères

Maité Carlier begon haar medalrace als zevende in de tussenstand van de Laser Radial. Tijdens haar medalrace, waar de punten dubbel tellen, kwam Maité als negende over de finish. Hierdoor eindigt de Oostendse op de achtste plaats in het eindklassement. Emma Plasschaert zat niet in de top-10 en mocht niet deelnemen aan de medalrace, zij werd met 172 punten 16de. Het Goud ging naar de Nederlandse Marit Bouwmeester, die de hele week domineerde.

Gisteren kwamen de spectaculaire 49er-boten in actie voor hun medalrace. Het Belgisch-Olympisch-Team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers startte hun medalrace als derde in de tussenstand. Yannick en Tom kwamen tijdens de race net te vroeg over de startlijn, waardoor ze een zwarte vlag diskwalificatie opliepen. Ze kregen het maximale aantal punten +1 punt, wat nog eens verdubbeld werd door de medalrace. Deze diskwalificatie koste hen helaas een podiumplaats en eindigen ze zo op de zevende plaats. Op hun Facebook laten ze weten “teleurgesteld te zijn om op deze manier de wereldbeker te moeten afsluiten, maar ze hebben deze week nog veel geleerd en zijn blij met de vooruitgang die ze gedurende de winter hebben gemaakt”.

Einduitslag Belgische zeilers:

Laser Radial:

•Maité Carlier: 8ste
•Emma Plasschaert: 16de

49er:

•Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 7de

Laser Standard:

•Wannes Van Laer: 28ste
•William De Smet: 50ste

Nacra 17:

•Jan Heuninck en Anouk Geurts: 28ste
•Isaura Maenhaut en Levi Slap: 30ste
Alle resultaten.

Sailing World Cup Series Hyères

De Sailing World Cup Series 2018 bestaat uit volgende wedstrijden:
•15 oktober 2017: Round 1, Gamagori
•21 januari 2018: Round 2, Miami
•22 april 2018: Round 3, Hyères
•03 juni 2018: World Cup Series Final, Marseille (locatie OS 2024)