Boot Düsseldorf 2023:
Waterrecreatie in breder perspectief

De waterrecreatie is niet meer wat ze geweest is. Dat heeft alles te maken met de veranderende tijdsgeest. Gingen burgers en buitenlui in het verleden vrij fanatiek voor een welbepaalde hobby en stond hun complete vrijetijdsleven in het teken daarvan, dan willen zij vandaag van meerdere walletjes eten. Vrijetijdsbesteding wordt een ‘en, en’-verhaal.

Dat is zonder enige twijfel de overtuiging van Petros Michelidakis, de directeur van boot Düssedorf, de grootste watersportbeurs op het droge ter wereld. 

Onder zijn impuls geeft Boot Düsseldorf 2023 dan ook de aanzet naar een bredere invulling van recreatie op en langs het water. 

Dat wordt concreet gestalte gegeven in een reeks seminar/workshops onder de noemer ‘The Blue Innovation Dock’. Vooruitziende managers, politici en investeerders wisselen er van gedachten over thema’s die bepalend zullen zijn voor de toekomst van de watersportsector. Dit programma loopt parallel met de beurs boot Düsseldorf van 21 t/m 29 januari 2023 in de hallen van de Messe Düsse­ldorf.

Naast de nadruk op elektrisch varen en alle consequenties van dien, staat ook de ‘jachthaven van de toekomst’ op het programma. Hierbij wordt het beperkt dienstenpakket dat havenbeheerders momenteel aanbieden onder de loep genomen. Een jachthaven exploitant kan niet langer volstaan met het ter beschikking stellen van aanlegplaatsen. De hedendaagse waterrecreant verwacht meer, veel meer. Hij is geïnteresseerd in alle elementen die zijn vrijetijd een zinvolle invulling kunnen geven en daar horen zowel culturele, culinaire als sportieve activiteiten bij. Samenwerking tussen diverse aanbieders van deze activiteiten ligt dan ook voor de hand. Maar in de praktijk is op dit vlak nog een lange weg af te leggen.

Een aanzet hiertoe wordt gegeven door de sectie ‘Destination Seaside’ een belangrijk onderdeel van de watersportbeurs waar toeristische regio’s de watersportliefhebber de hand reiken en een waaier aan vrijetijdsmogelijkheden op en langs het water voorstellen. ,,Breng meer variatie in het aanbod, speel in op de verlangens van de klant, stel een breed pallet aan mogelijkheden voor”, klinkt de boodschap van de directeur van de watersportbeurs. 

,,Het aanbod op boot Düsseldorf is een afspiegeling van de markt, maar deze markt kan nieuwe impulsen best gebruiken. Daar wil boot Düsseldorf als marktleider in ieder geval toe bijdragen”, besluit Petros Michelidakis.

Thuishaven voor internationale watersporten

boot Düsseldorf is al 54 jaar de thuishaven en motor voor de internationale watersport. Het biedt varen in al zijn facetten van 21 t/m 29 januari 2023 en heeft de topmerken aan boord. Zowel zeilers als motorboten vinden hier een uitgebreid aanbod aan boten, van instapboten en sloepen tot luxe jachten. Duiken, surfen, peddelen en vissen staan ​​ook in de schijnwerpers bij boot. Met de innovatieve en technisch uitgekiende producten van de exposanten is boot het internationale innovatieplatform voor zijn sector en, afgezien van de pandemiegerelateerde pauze, elk jaar in januari het startsein voor het nieuwe watersportseizoen. Met zijn uitgebreide aanbod aan toeristische producten in de bestemming kust voor vakanties en sport op, aan en in het water, trekt het alle mensen aan die hun vrije tijd aan zee, rivieren en meren willen doorbrengen. Aantrekkelijke podiumprogramma’s (zoals hiervoor vermeld), het nieuwste in de trendsport (waar wingfoiling & -surfing een belangrijke plaats opeisen) en een hoogwaardige combinatiemix van workshops en bijeenkomsten voor zowel vrijetijdssportliefhebbers als experts maken de beurs wereldwijd uniek.

Prijzen voor boot online tickets blijven stabiel

Tickets voor boot Düsseldorf 2023 zijn nu verkrijgbaar via www.boot.com. De reguliere online toegangsprijs is €19,00, voor www.boot.club.com en ADAC leden is er de gereduceerde prijs van €17,00. Een middagkaart is online verkrijgbaar van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 18.00 uur voor slechts € 10,00. “Messe Düsseldorf heeft besloten om vanaf 2023 de prijzen voor online toegangskaarten niet te verhogen. Dit betekent dat we op het niveau van 2020 blijven en niet meegaan met de algemene prijsverhogingen”, legt Petros Michelidakis uit. Aan de kassa ter plaatse kost de toegang € 27,00.

Alle actuele informatie over boot en het bijbehorende programma is online beschikbaar op www.boot.com