Gazelle des Sables viert 10de verjaardag

GazelleBedoeld als verjaardagscadeau voor zijn vrouw, ontwierp en bouwde scheepsarchitect Patrick Besnié de eerste Gazelle des Sables in 2002. De Gazelle is in feite een gereduceerd versie naar 1/8ste van de tonijnschepen die begin 20ste eeuw bekend waren om hun zeewaardigheid, prestaties onder zeil en weerstand tegen de elementen. Dat leverde een bootje op met een compact formaat, een set flexibele zeilen en een ballast kiel waardoor de Gazelle des Sables het zeilen voor de hele familie eenvoudig, plezierig en veilig maakt.
In 2005 werd, om aan de toenemende vraag te voldoen, het ‘Ateliers de La Gazelle des Sables’ opgericht. Vandaag 10 jaar later varen er zowat 300 Gazelles rond. Dat wordt gevierd in de ‘thuishaven’ van het atelier tussen 12 en 18 oktober 2015. Maar vergis je niet, de botenfabriek is gevestigd in het Chateau d’Orchère, tussen de wijngaarden van de Loire in Chaudefonds-sur-Layon.

Het gamma omvat vandaag 5 modellen, een bijbootje met zeil, een roei-zeilboot en drie zeilboten voor de liefhebbers van wind en zeilen. De productie bedraagt 50 boten per jaar.

Meer info over het ‘La Gazelle des Sables’ feestprogramma.