XO-Boats lanceert nieuwe Explorer

XO Boats introduceert haar nieuwste bootmodel in Boot Düsseldorf 2018, XO Explorer. De boot is uitgerust met al het nodige voor een dag of een weekend aan zee. De ruime cabine biedt een onbelemmerd 360-uitzicht voor de bestuurder.

De  XO Explorer heeft een ruime voorhut met een groot tweepersoonsbed en een toilet met douche. Een Webasto-verwarming en een optionele airconditioning zorgen voor comfortabele accommodatie aan boord. De grote cabine opent volledig naar het achterdek, waardoor het een grote sociale ruimte wordt,overdekt met een achterdekluifel. En verder is voorzien in een geïntegreerde ‘natte’ bar met een inductiekookplaat, een koelkast en een gootsteen.

De aluminium romp met diep V zorgt voor een solide rit door de golven. De slanke vorm en lange waterlijn komen dan weer  de wendbaarheid en de prestaties ten goede. De bestuurdersconsole staat in het midden van de boot en omvat schokdempende stoelen.

XO Explorer wordt aangedreven door maximaal 350 pk dubbele buitenboordmotoren.

x0-explorer02_lr

Technische details:

• Lengte (zonder motoren) 9,9 m, breedte 3 m

•Hoogte boven waterlijn: 3,22 m (met mast)

• Gewict (zonder motoren):   4 400 KG

• Diepgang: 1,10 M