Watersportbeurzen, de een zijn brood, de ander zijn dood?

Terwijl sommige watersportbeurzen er het bijltje bij neerleggen, stevent Boot Düsseldorf 2018 af op een recordeditie wat aantal deelnemers betreft. Maar daarover later meer.

Eind september deelde  Hanseboot in Hamburg mee er na 48 edities – de beurs had voor het eerst plaats in 1961 – de brui aan te geven. De beurs van  28 oktober tot 5 november 2017 wordt dus de laatste in de rij.

Voor de laatste editie wordt de inkomprijs teruggezet naar deze van 1961, die bedroeg toen 6 Duitse Mark, wat vandaag zowat 3 euro betekent.

De consolidatie in de watersportsector en de financiële  crisis van 2008 zorgden voor een terugval zowel van exposanten als bezoekers. Die neerwaarts spiraal heeft  Hanseboot  niet weten te keren. Maar het einde van de indoor show betekent niet dat de stad Hamburg en de Duitse Boot en Botenbouwers Vereniging (DBSV) aan de zijlijn gaan staan. Zij broeden op een  inwater show, de mogelijkheden daartoe worden op dit moment verder uitgewerkt.