Prijs voor Aluqa Abalone 28, Hanse 315 en VolansCOASTAL

Een onafhankelijke jury heeft bij de opening van de HISWA Amsterdam Boat Show 2016 de Aluqa Abalone 28 van Aluqa Exclusive Boats uitgeroepen tot Motorboot van het Jaar en de Hanse 315 van West Yachting verkozen tot Zeilboot van het Jaar. Tevens werd de winnaar van de HISWA Product van het Jaar verkiezing bekendgemaakt. Die prijs ging naar de VolansCOASTAL van Volans Rowing & Sailing.

De Aluqa Abalone 28 van Aluqa Exclusive Boats is door de jury uitgeroepen tot Motorboot van het Jaar. “Een briljant afgewerkte boot met zeer goed uitgewerkte details en een sexy uitstraling. De boot is snel varend en heeft bovendien een heel mooie ankerconstructie,” aldus juryvoorzitter Martin de Jager. Naast de Aluqa Abalone 28 hadden ook de Boarncruiser 1200 Elegance, Lillebror 78, Spoker Saloon en Super Lauwersmeer Evolve OC een nominatie in de wacht gesleept.

HiswaHanse-315SMALLDe keuze voor Zeilboot van het Jaar is gevallen op de Hanse 315 van West Yachting. Juryvoorzitter De Jager: “Een zeilboot met een goede afwerking, een ruime kuip, veel comfort en bovendien een verrassend goed onderzeil. Kortom, een schot in de roos!” Ook genomineerd waren de Dragonfly 25, Italia 9.98 en Maxi 1200.

 

De VolansCOASTAL van Volans Rowing & Sailing werd uit zes nomintaties unaniem gekozen tot winnaar van de Product van het Jaar 2016 award. “De VolansCOASTAL geeft een nieuwe dimensie aan het roeien, er is zeer goed over nagedacht. Dit product maakt roeien toegankelijk voor een breder publiek en kan hierdoor de groep (actieve) watersporters vergroten. Bovendien heeft de VolansCOASTAL een acceptabele prijs,” aldus De Groot. De vijf overige nominaties waren, iRig, Torqeedo Cruise 2.0 FP en 4.0 FP, Quantum™ Wireless CHIRP radar, Load Bearing Collar – Manchet- en Spinlock Lume-On.

HiswaVolansCOASTALSMALL