Jeugd wereldkampioenen Laser 4.7 gekroond in Nieuwpoort

Na een zeer gevarieerde zeilweek werden gisterenavond de nieuwe jeugd wereldkampioenen gekroond in de Koninklijke Yachtclub Nieuwpoort. Van 18 tot en met 24 juli kregen 350 zeilers uit 45 verschillende landen alle gezichten van de Noordzee zien, met zeer sportieve finale races. Bij de jongens was de Turkse zeiler Yilkam Tumarsah vanaf het begin de beste zeiler, voor de Franse Sofiane Karim en de Italiaanse Cesare Barabino, die ook wereldkampioen U16 is! Met negen nationaliteiten in de top-10 bleek dit een zeer internationaal evenement.

Bij de dames zeilde de Italiaanse Federica Catarrozzi een prachtige week, zij bleek de beste te zijn in alle omstandigheden! Haar landgenote Giorgia Cingolani eindigde als tweede en werd ook wereldkampioen in de categorie U16. De Spaanse Anna Moncada Sanchez veroverde op de laatste dag nog de derde plaats voor de Duitse Julia Buesselberg en Shai Kakon uit Israël. Eline Verstraelen was de beste Belgische dame op de twintigste plaats (negende U16) en Anna De Bruycker werd 22ste.

Het organisatieteam had een moeilijke week, maar slaagde erin om dit een topgebeurtenis te maken. Ze maken zich klaar voor het volgende event, het Wereldkampioenschap Laser Radial & Standard U21, dat van 28 juli tot en met 2 augustus plaats vindt.

Klik hier om de resultaten van het Jeugd Wereldkampioenschap Laser 4.7 te bekijken

1: Yilkan Timursah (TUR), 2: Sofiane Karim (FRA), 3: Cesare Barabino (ITA)

laseryouth_2

1: Federica Cattarozzi (ITA), 2: Giorgia Cingolani (ITA), 3: Anna Moncada Sanchez (ESP)

laseryouth_3