Volvo Ocean race naar tweejaarlijks ritme en 6de team voor editie 2017-18

De Volvo Ocean Race gaat van een vierjaarlijks naar een tweejaarlijks ritme. De volgende editie van de Volvo Ocean Race begint al in 2019. Eerder raakte bekend dat de race in de toekomst met twee boten zal betwist worden, een nieuwe VO60 voor het offshore gedeelte en een foilende catamaran voor de inshore races.
Voor de komende editie, die op 22 oktober 2017 in Allicante van start gaat, diende zich een zesde team aan, ‘Turn the Tide on Plastic’ onder leiding van de Britse oceaanzeilster Dee Caffari.

Dit wordt een gemengd jeugdteam met een krachtige ecologische boodschap. De campagne wordt ondersteund door de Stichting Mirpuri en de Ocean Family Foundation. De Stichting Mirpuri is een non-profit organisatie opgericht door de Portugese zakenman en filantroop Paulo Mirpuri met als doel van de wereld een betere plek te maken voor toekomstige generaties. Het doel van de Stichting Ocean Family is het bewustzijn van de gevolgen van vervuiling aan te kaarten, het belang van de biologische diversiteit en de noodzaak tot het behoud van de oceanen van de wereld onder de aandacht te brengen.

Dee Caffari’s is een ervaren oceaanzeilster, zij zeilde onder meer de Vendée Globe 2008-09. Ze werd toen 6e in 99 dagen. Zij was ook de eerste vrouw die solo non stop de wereld rond zeilde, tegen de heersende winden in. Ze finishte na 178 dagen op zee.

‘Turn The Tide op Plastic’ komt aan de start van de Volvo Ocean Race 2017-18 naast team AkzoNobel (Simeon Tienpont), Dongfeng Race Team (Charles Caudrelier, Frankrijk), MAPFRE (Xabi Fernández, Spanje) Vestas 11th Hour Racing (Charlie Enright, USA) en Team Sun Hung Kai / Scallywag (David Witt, Australië). In Lissabon liggen nog twee VO65’s te wachten op een team en sponsors.

De Volvo Ocean Race start vanaf Alicante op 22 oktober 2017 met stops in  Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hongkong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport, Cardiff en Göteborg en met een grote finish in Den Haag eind juni 2018.