Rio 2016, medaillekansen Evi onder druk door ziekte

Ziekte bezorgt Evi Van Acker een mindere zeildag, nu is het eerst de dokter bezoeken en dan de rustdag gebruiken om te genezen. Vandaag, donderdag 11 augustus 2016 wordt in de Laser Radial klasse niet gezeild.

Na drie dagen en zes races staat Evi Van Acker voorlopig op de tiende plaats in het tussenklassement. Evi werd in de eerste race van de dag 16de. Haar tweede race finishte ze als 15de.
Ook de Chinese Lijia Xu beleefde een mindere dag, zij speelt haar leidersplaats kwijt en zakt met 27 punten naar de vierde plaats. De nieuwe leidster is de Ierse Annalise Murphy met 19 punten achter haar naam. Gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom (20 ptn.) en de Nederlandse Marit Bouwmeester is derde met 21 punten.
Evi heeft momenteel 47 punten na zes races. Dat is meer dan het dubbele van de podiumkandidates, maar betekent niet dat Evi reeds uitgeteld is voor de medailles. Met nog 4 races op het programma plus de medaillerace waarbij de punten dubbel tellen kan Evi, wanneer ze weer haar normale niveau haalt, zich weer mengen in de strijd om het podium.

Bij de mannen, in de Laser Standard Klasse behaalde Wannes Van Laer vandaag een 23ste en een 12de plaats. Hij blijft met 85 punten twintigste in het tussenklassement. Met 26 punten staat de Kroaat Tonci Stipanovic opnieuw aan de leiding.

Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus wordt er opnieuw gezeild. Daarna komen maandag 15 augustus de tien beste zeilers nog eens in actie tijdens de medalrace.

Vrijdag komt het Belgische zeilduo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers voor het eerst in actie op de Olympische Spelen, zij starten in de 49er-klasse.

Bron: VYF (Vlaamse Yachting Federatie)