Open Zeildagen en Sailability Cup tijdens Pinksterweekend


Sailability1G-zeilers (zeilers met een beperking) van verschillende Europese landen racen om de Flanders Sailability Cup. Onder het motto “Competitie-zeilen is mogelijk voor iedereen” wordt deze wedstrijd jaarlijks gehouden en verenigt op internationaal vlak mensen met een beperking rond hun passie voor het water en de wind. Uitvalsbasis dit jaar is Port Aventura aan het Zilvermeer in Mol. Minister van Sport Philippe Muyters geeft het startschot van de eerste reeks.

Om het Pinksterweekeinde extra luister te geven wordt naast de Flanders Sailability Cup tegelijkertijd Open Zeildagen georganiseerd. Iedereen – ongeacht de beperking – kan komen zeilen mits voorafgaande inschrijving. De eerstvolgende ontmoeting heeft plaats op zondag 31 mei 2015 bij BZYC – Brugge.

Nieuw: 5 zeildagen met begeleiding

Nieuw is dat er dit jaar ook een reeks van 5 zeildagen met begeleiding kan gevolgd worden bij BZYC (Lodewijk Coiseaukaai Brugge) voor slechts 75 euro! De zeildagen met begeleiding gaan door op volgende data:

zaterdag 20 juni 2015

zaterdag 11 juli 2015

zondag 23 augustus

zaterdag 19 september

zaterdag 17 oktober

Er zijn aangepaste boten (Hansa, Laser, Nacra, …) voorzien zodat iedereen het water op kan en de absolute vrijheid kan opzoeken in een zeilboot

Tijdens dit weekend wordt ook de derde boot van de Sailability vloot gedoopt in aanwezigheid van Bruno Peeters, gedeputeerde voor sport van de provincie Antwerpen. De trimaran werd aangekocht met de hulp het G-sportfonds van de provincie Antwerpen. Dat fonds wil alle taboes rond sport voor personen met een handicap doorbreken. Dankzij de succesvolle campagne ‘Week van de G-sportfan!’ eind 2014 verzamelden het G-sportfonds én Sailability de nodige fondsen voor de nieuwe trimaran via crowdfunding.

Schrijf je hier in voor de Open Zeildag in Brugge (website VYF)