DutchCat, innovatieve motorcatamaran

DutchCat introduceert volgende maand haar eerste innovatieve catamaran motorjacht, de DutchCatTwelve. Dit schip (12,5m lang, 4,9m breed, 3,35m boven de waterlijn en slechts 85 cm onder de waterlijn) wil meer bieden dan haar monohull concurrenten. Meer ruimte, comfort, stahoogte (minimaal 2.1m en maximaal 2.4m), keuze in aandrijflijnen en vooral meer ruimte voor creatieve inbreng van eigenaren.

Ook in verbruik, onderhoud en milieubelasting zou  DutchCat beter moeten scoren dan haar concurrenten. De catamaran rompvorm heeft per definitieve minder weerstand dan een monohull en het daarmee samenhangende stabiele en comfortabele vaargedrag zorgen voor een lager energieverbruik.

Door optimalisering van de vaareigenschappen van de catamaran rompvorm is het DutchCat er in geslaagd een keuze te bieden uit zes aandrijflijnen: twee diesel versies, drie hybride versies en zelfs een 100% elektrische versie waarmee je een hele dag kunt varen.

Vanaf je eigen terras op het water op het achterdek of de comfortabele loungebank op het voordek en overal 360o zicht rondom in stilte en comfortabel genieten van het mooie om je heen. Dit alles is mogelijk tijdens het varen maar ook als je voor anker of in de haven aangemeerd ligt. En wat te denken van rechtop droogvallen op beide hulls. Comfort dat niet onder doet voor thuis en aangevuld met een ongekende beleving.

De indelingsmogelijkheden zijn groot en keuzes in kleuren en stoffen worden samen met de klant gemaakt. Op deze wijze creëert elke eigenaar zijn of haar echt unieke DutchCatTwelve. Het prijskaartje van deze te personaliseren motorcatamaran werd nog niet bekend gemaakt.

www.dutchcat.nl