Open Monumentendag  2017 en varend erfgoed

De Vlaamse Vereniging tot het Behoud van Historische Vaartuigen knoopt weer aan bij een oude traditie. Op de Open Monumentendag 2017 nodigen zij iedereen uit aan het Zennegat te Mechelen, aan het Kanaal Leuven-Dijle ter hoogte van de Hoge weg (Battel)Zondag 10 september 2017 van 10h tot 18h kan u een bezoekje brengen aan de historische schepen met vaste ligplaats op deze locatie én aan de bezoekende schepen waaronder de ‘V901’ (Leie) en de ‘V902‘ (Liberation) van het Koninklijk Marine Kadettenkorps

Museumschip Tordino

Het museumschip Tordino ligt op 10 september tussen 10u en 18u aangemeerd in Beernem, aan Den Overzet. Het brengt een expo over de binnenvaart en de geschiedenis van het kanaal Gent-Brugge. Het voormalige vrachtschip Tordino met zijn houten laadvloer werd in 1922 gebouwd en wordt nu voor het eerst opengesteld.

Museumschip Tordino is een pas opgestart project, waarbij het de bedoeling is om de binnenvaart door de jaren heen in beeld te brengen. Aan de hand van oude objecten en foto’s worden verschillende aspecten van de binnenvaart getoond aan boord van een oud vrachtschip.

Foto: Museumschip Tordino