Gebruikte-Botenbeurs Hoorn

De Gebruikte-Botenbeurs Hoorn van 19 tot en met 21 augustus wordt voor de 8e keer georganiseerd in de monumentale havens van de oude Zuiderzee-stad. Drie dagen lang brengen jachtmakelaars, werven en particulieren uit het hele land hun botenaanbod bij elkaar om kopers te ontmoeten. De botenbeurs neemt een centrale plek in bij de Westfriese Waterweken editie Hoorn, een evenement dat garant staat voor drukte en gezelligheid. De gemeente verwacht 40.000 bezoekers, net als in voorgaande jaren.

De Gebruikte-Botenbeurs Hoorn is de grootste in z’n soort en is gratis toegankelijk. In de havens liggen naar verwachting 170 boten te koop in alle soorten en maten. Dat varieert van trailerbare zeilboten en sloepen tot 20 meter lange luxe jachten in het hogere prijssegment. Tussen deze uitersten is er een gevarieerd aanbod voor elke portemonnee met ongeveer evenveel motor- als zeilboten. De boten liggen op Mediterrane wijze voor anker met de achterstevens naar de kade, wat een sfeervolle aanblik biedt. Op de wal staan kramen en tenten met nautische producten en diensten, waaronder die van hoofdsponsor Kuiper Verzekeringen.

Niet alleen bedrijven schrijven in, ook particulieren die de verkoop zelf ter hand nemen zijn welkom. Elk jaar vinden tientallen boten een nieuwe eigenaar tijdens of vlak na de beurs, getuige de citaten in de slotberichten van voorgaande jaren op de beurswebsite www.GebruikteBotenbeurs.nl.
Rondom de botenhandel vinden tal van festiviteiten plaats, waarvan het chique en gezellige Wijnfestival in het aangrenzende park Baatland een speciale vermelding verdient vanwege het succes vorig jaar.

De organisatoren verwachten meer deelnemers dan vorig jaar, toen Sail Amsterdam gelijktijdig plaatsvond. Directeur Jan-Pieter Oosting van YachtFocus.com zegt: “Veel bedrijven komen elk jaar, wat bewijst dat ze goede zaken doen. De deelnemers waarderen de lage kosten terwijl de bezoekersaantallen hoog zijn. Een bekende werf vertelde mij elk jaar in Hoorn een boot te verkopen en zette hier al anderhalf miljoen Euro om. De Hoornse botenbeurs onderscheidt zich ook door de gemoedelijkheid en de ongedwongen sfeer die zo goed past bij de watersport. Overal ben je welkom aan boord. De fantastische entourage van oude gevels, horeca, winkels en parken maakt het af.” Om in te schrijven downloaden bedrijven en particulieren het deelnameformulier op www.GebruikteBotenbeurs.nl.