Boat Share speelt in op trend en wint aan belang

Yachtshare_Silence42_PetTijdens de recente Belgian Boat Show werd het concept ‘Yachtsharing’ voorgesteld door YachtBouw België uit Oostduinkerke. Deze formule blijkt ook in Nederland aan belang te winnen. Het fenomeen speelt in op een maatschappelijke trend: gezamenlijk bezit.  HISWA Boat Share ondersteunt deze trend en wil deze in goede, lees betrouwbare, banen leiden.

Het delen van een woning of auto is al gangbaar. Maar Nederlanders tonen tegenwoordig ook steeds meer belangstelling voor het delen van een boot. Lagere kosten, en behoud van plezier.

Watersporters kunnen hiervoor voortaan terecht bij de watersportbedrijven die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport. Zij bieden een aantrekkelijke en betrouwbare HISWA Boatshare Overeenkomst, waarbij meerdere mensen samen een boot bezitten.

Rechten en plichten

“We krijgen steeds vaker vragen van klanten die graag een boot willen aanschaffen, maar aanhikken tegen de kosten. Met HISWA Boatshare spelen we hier op in. Maximaal vier eigenaren delen een boot met elkaar. Dat kan een sloep, een kajuitjacht of een zeilboot zijn. Natuurlijk horen er goede afspraken bij. Hiervoor hanteren we een standaard HISWA-overeenkomst, waarin de rechten en plichten voor alle partijen duidelijk zijn.

HISWA Boatshare is een laagdrempelig concept voor bijvoorbeeld nieuwe watersporters. En bestaande watersporters krijgen de kans om voor minder geld in een groter jacht te varen. Aanvullend kunnen we samen met hen afspraken maken over het gewenste serviceniveau. Van het vullen van de koelkast tot het jaarlijks motoronderhoud. Alles onder het motto: meer gemak maar toch het eigen boot-gevoel”, aldus Ronald van Enkhuizen, voorzitter afdeling  jachtbouw bij HISWA Vereniging.

Foto: Het topje van de New Silence 38 van de Pollardwerf uit Steenwijk, in ‘Yachtsharing’ gebracht door Yachtbouw België.

,