De zee zonder zwerfvuil

Het Europees Milieuagentschap EEA vecht met het digitale reclame agentschap Emakina tegen zwerfvuil op zee. Sea matters wordt dit werkthema voor 2014 van het European Environment Agency, kortweg EEA, beklemmend getoond. Het initiatief past in een reeks producties van Emakina voor het EEA, met naast clips ook korte presentaties van experts.
ZeeZonderZwerfvuil

We verstikken onze oceanen

Ons afval vormt een steeds grotere stroom die onze de oceanen en zeeën vervuilt. Sea matters, de nieuwe video van Emakina voor het EEA, dompelt je letterlijk onder in de bedreiging van het ecosysteem en de geluidloze schreeuw van de zee om hulp (het effect is nog groter met hoofdtelefoon op, in de modus volledig scherm!).

Het meeste zwerfvuil in zee start zijn reis in het binnenland, ver van de kust. Zo brengen we met z’n allen onbewust de gezondheid van het maritieme ecosystemen in gevaar. Zeedieren raken gevangen in het afval en slikken tonnen vuil in. Dit bedreigt ook de gezondheid van de mens, omdat kleine stukjes afgebroken plastic in ons voedsel terechtkomen.

Emakina tekent ook voor een reeks video’s met milieu-experts van het EEA. Zij geven achtergrondinformatie bij specifieke thema’s en de acties die samen kunnen worden ondernomen. Emakina zette elke boodschap kracht bij met gepaste 2D-animatie.

EEA ” SEA MATTERS “ from Emakina / Motion on Vimeo.

Marine Litter Watch

Niemand wil deze situatie, en toch gaat de vervuiling genadeloos verder. Daarom lanceerde het EEA een ‘Marine Litter Watch<http://www.eea.europa.eu/themes/coast_sea/marine-litterwatch/how-does-it-work>’, met een Applicatie voor Android <https://play.google.com/store/apps/details?id=com.litterwatch&hl=da> en Apple<https://itunes.apple.com/us/app/marine-litterwatch/id850977882?mt=8>, waarmee je heel eenvoudig afval op stranden kan rapporteren.