Volvo Ocean Race, een race naar Den Haag

Den Haag is verkozen tot finishplaats van de Volvo Ocean Race 2017-18. Vorig jaar was de Hofstad nog het toneel van de uiterst succesvolle pit-stop. Voorafgaand aan de Nederlandse finish in juni 2018 zal de vloot het Zweedse Göteborg aandoen voor de midzomer stopover. Vanuit de thuisstad van Volvo start vervolgens de cruciale slotetappe richting Nederland.

In 2015 was Den Haag voor het eerst gasthaven van de Volvo Ocean Race. Dit werd gevierd met een driedaags festival, dat ongeveer 150.000 bezoekers trok. Die kwamen de boten bezichtigen, een glimp van hun nationale helden opvangen en voor de optredens van bekende artiesten.

De vertrekkende COO Tom Touber (Lelystad) maakte de climax van de dertiende editie bekend. “Vandaag is een grote dag voor de zeilsport in het algemeen, maar nog meer voor Nederland. Het is geweldig dat de finale van de 2017-18 race plaats zal vinden in de stad die mij zo na aan het hart ligt en met zo’n rijk verleden in oceaanzeilen”, aldus Touber.