Boeiende boot Düsseldorf 2016 op komst

Terwijl het weer in Duitsland somber en grauw is, opent boot 2016 van 23 tot 31 januari 2016 haar poorten en nodigt de bezoeker uit om weg te dromen. Met als motto ‘360° watersport beleven’ toont de beurs alle vormen van vrijetijdsbesteding die in, op of aan het water plaatsvinden. Of het nu gaat om liefhebbers van boten en jachten, duikers, surfers, wakeboarders of hengelaars, iedere watersporter vindt op boot Düsseldorf een zeer gevarieerd aanbod.

Met meer dan 1.700 boten en jachten is boot Düsseldorf ’s werelds grootste presentatie van vaartuigen. Alleen al negen hallen zijn voor dit segment ingericht en daar wordt het totale palet aan vaartuigen gepresenteerd – van zeiljacht tot motorboot en van kano tot roeiboot.

Meer dan 1.700 boten en jachten en exposanten van over de hele wereld te gast in Düsseldorf.

47 procent van de exposanten, dat wil zeggen circa 800 deelnemers, komt uit het buitenland en presenteert zich navenant op bijna 50 procent van het tentoonstellingsoppervlak. Traditiegetrouw wordt de lijst van buitenlandse deelnemers aangevoerd door de grote watersportlanden zoals Nederland, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Boot_Duss_BesucheransturmLRVoor het eerst zijn ook alle staten uit het oostelijk deel van het Caraïbische gebied, oftewel de ‘bovenwindse eilanden’, vertegenwoordigd. Zij bieden even exotische als bekoorlijke bestemmingen zoals Anguilla, Antigua en Barbuda, de Britse Maagdeneilanden, Dominica, Grenada, Martinique, Montserrat, St. Kits en Nevis, St. Vincent en de Grenadines.

River Yachts organiseert groepsdeelname uit Vlaanderen

Er is ook veel belangstelling bij de bezoekers voor de gezamenlijke landen- en gebiedsinzendingen want die geven immers vaak een goed beeld van de charme van een regio.

Het Vlaams Gewest dat samen met Nautiv, de Vereniging van Vlaamse Nautische bedrijven, jaren lang een heel mooie groepspresentatie organiseerde heeft  nu geen stand meert op boot Düsseldorf.
Het is nu dRiver Yachts, verhuurder van vakantieboten uit Eeklo, dat op de valreep zelf een stand heeft kunnen reserveren en daarbij een aantal andere bedrijven wist te verzamelen: Altead, Blacton, Marec, Promotie Binnenvaart en Sailcenter Limburg.
Een waardevol particulier initiatief dat bijdraagt aan de internationale uitstraling van de Vlaamse nautische bedrijven.

Van 2,5 pk buitenboordmotor tot luxe jacht van 5000 pk

Waar de beginnende watersporter waarschijnlijk bij de kleine 2,5 pK motoren kijkt, staan er in het luxe segment jachten zoals Princess op de beurs. Daarnaast tonen zo’n 250 werven, handelaren en  importeurs vrijwel het complete internationale marktaanbod, in zes hallen met sportboten, dagkruisers en kajuitboten in alle prijsklassen.

De toonaangevende producenten van motorboten zoals Jeanneau, Cranchi, Sessa, Nimbus of Windy presenteren zich in hal 4 en hal 5. Jeanneau en Bénéteau gebruiken boot Düsseldorf 2016 daarnaast  om hun buitenboordmotorboten aan het publiek voor te stellen. Ze doen dat in hal 9.

De op de sportbotenmarkt zeer succesvolle Amerikaanse producent Brunswick staat ook in hal 9 met de merken SeaRay, Bayliner en Quicksilver.

Verder zullen er zo’n 60 luxe jachten, boten en tenders te zien zijn. Sinds vorig  jaar is met name het aanbod van jachten tussen 20 en 25 meter verder uitgebreid. Zo zijn nu ook ‘allesbouwer’ Bénéteau – met de hoogwaardige Monte Carlo Yachts, en Jeanneau – met de elegante Prestige Yachts in hal 6 aanwezig. De grote jachten van Azimuth, Sunseeker en Princess zijn een kijkje en een bezoek zeker waard.

Alles samen stelt boot Düsseldorf niet minder dan 20 populaire thema- en belevingswerelden voor, van  duiken tot trendsporten.

Praktisch

boot Düsseldorf, circa 1.700 exposanten uit meer dan 60 landen,  van 23 tot en met 31 januari 2016.

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Toegangskaarten a € 16,– kunnen vanaf half november op www.boot.de online besteld worden en thuis geprint worden.

De toegangskaarten geven op de dag van het beursbezoek recht op gratis reizen van en naar de beurs met het openbaar vervoer van de regionale VRR in prijsklasse D, regio Zuid.

www.boot.de