Thibeau Bastien en Evi Van Acker Yachtman en Yachtwoman van het jaar

Na ongeveer een week kregen we van het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond (KBYV) de resultaten van de ‘Kampioenenhulde’ binnen. Waarschijnlijk is dit persbericht door deze respectabele instelling met een postduif verstuurd.
Thibeau Bastien en Evi Van Acker (Eigen foto) zijn op de Nacht van de Yachting in Namen verkozen tot Yachtman en Yachtwoman van het jaar 2015. Daarnaast viel ook Paul Maes in de prijzen. De stuurman en trainer kreeg uit handen van voormalig IOC-voorzitter Jacques Rogge de titel ‘Fellow of Jacques Rogge’. Isaura Maenhout en Bart Plasschaert werden respectievelijk verkozen tot Zeilbelofte en Yachtmanager van het jaar.


Thibeau Bastien pakte deze zomer de gouden medaille op Special Olympics in Los Angeles. Evi Van Acker, de bronzen medaille van de Spelen in Londen die ook komende zomer in Rio van de partij zal zijn, greep eind november in Oman nipt naast de wereldtitel in de Laser Radiaal-klasse. Isaura Maenhaut en Bart Plasschaert werden respectievelijk verkozen tot Zeilbelofte en Yachtmanager van het jaar.

Paul Maes mocht de titel ‘Fellow of Jacques Rogge’, de hoogste waardering die iemand in de Belgische zeilsport kan krijgen, in ontvangst nemen. Maes pakte in zijn carrière negen Belgische titels, drie Europese titels en vier wereldtitels. Als trainer won hij ook dertien gouden medailles. “Samen met André Nelis is hij de beste stuurman die ons land ooit gehad heeft. Het ontroert me dat ik deze prijs kan uitreiken aan een vriend die ik erg respecteer”, aldus Jacques Rogge.Yachtvrouw van het jaar 2015 – Evi Van Acker

Yachtman van het jaar 2015 – Thibeau Bastien

Yachtmanager van het jaar 2015 – Bart Plasschaert

Belofte van het jaar 2015 – Isaura Maenhaut

Fellow of Jacques Rogge 2015 – Paul Maes

Vanuit Rio twitterde Evi een bedankje…

Evi_Dank_Rio