Verhuur ‘bed aan boord’ van start

Boarn_Master-bedroomSoms ligt een goed idee in een klein hoekje. Het volstaat om even rond te kijken om het te vinden. Het succes van Airbnb, waarbij particulieren een vrije kamer per nacht verhuren aan toeristen of zakenreizigers zette twee Engelse broers aan het denken en zij introduceerden een variant op Airbnb met luxe jachten. Hoewel het de gasten niet is toegestaan om met de boten te varen, kent de website volgens de Britse krant Daily Mail toch al een groot succes.

Ondanks het feit dat Beds on Board pas twee weken geleden van start ging, kunnen geïnteresseerden nu al hun keuze maken uit vierenvijftig boten die voor één of meerdere nachten te huur worden aangeboden.

Momenteel gaat het vooral om boten die in jachthavens in Groot-Brittannië of Spanje liggen omdat de initiafnemers zich tijdens de opstartfase vooral op die landen hebben geconcentreerd. Bedoeling is echter dat er snel een ruim aanbod aan jachten overal ter wereld ter beschikking komt.

Ontspannende omgeving

“We weten dat er vraag is,” verklaarde initiatiefnemer Tim Ludlow tegenover de Daily Mail. “Mensen zijn gek op boten. Jachthavens zijn bovendien een bijzonder ontspannende omgeving voor een vakantie. Maar volgens de Britse Marine Federatie ligt ongeveer 90 procent van de jachten in Groot-Brittannië op elk willekeurig moment leeg aangemeerd.”

De huidige prijzen op de website van de broers Ludlow blijken behoorlijk mee te vallen. Eén nacht aan boord van de Fairline Targa 30, met twee gescheiden cabines en drie bedden, in de jachthaven van Hythe in Southampton, kost slechts 140 euro.

Dat is duurder dan de gemiddelde hotelkamer, maar biedt in ruil wel een unieke ervaring. Het duurste jacht dat momenteel via de website wordt aangeboden is de Big Bird. Dat jacht biedt zes slaapplaatsen voor 670 euro per nacht.

De werkwijze van de website is erg vergelijkbaar met Airbnb. Geïnteresseerden kunnen gelijk welke boot boeken die beschikbaar is op de datums die door hen zijn geselecteerd. Sommige booteigenaars bieden ook de mogelijkheid om slechts één bed of één cabine te huren in plaats van de hele boot.

Nadat de kandidaat een aanvraag voor reservering heeft geplaatst, krijgt de eigenaar achtenveertig uur om te bevestigen of te weigeren. Klanten moeten overigens wel aangemeerd blijven, want de website laat niet toe dat de gasten met de gehuurde boot het ruime sop zouden kiezen.

Bron: Express.be